Kiyoh Logo 8,9
Carel Lurvink

Filter

Merk


KleurMaat

Materiaal


Eigenschap


VeiligheidsklasseCategorie

Disposable werkhandschoenenDisposable latex en nitril handschoenen

Wist u dat de rubberen handschoen al in 1889 is uitgevonden door de Amerikaanse arts William Stewart Halsted? Zijn collega’s hadden last van huiduitslag door het gebruik van agressieve desinfectiemiddelen in de operatiekamer. De door hem uitgevonden rubberen handschoenen boden uitkomst. Toch duurde het nog ruim 70 jaar voor de rubberen (wegwerp)handschoen echt populair werd. In die periode begon niet alleen de medische sector, maar ook de schoonmaakbranche met het gebruik van wegwerphandschoenen. Tegenwoordig is de disposable nitril handschoen niet meer weg te denken uit de voedingsmiddelenindustrie, de zorg, de schoonmaakindustrie en bijvoorbeeld horecazaken. Het materiaal is door de jaren heen wel veranderd en is tegenwoordig vooral latex handschoenen en nitril handschoenen. Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid assortiment van beide soorten disposable handschoenen. Ook van ons eigen merk!

Wegwerphandschoenen van latex

Wegwerphandschoenen gemaakt van latex zijn uitstekend geschikt voor bescherming tegen bacteriën en virussen. Ze hebben als voordeel dat ze elastisch zijn en daardoor altijd goed om de hand passen. Latex heeft echter ook twee nadelen. Mensen kunnen er allergisch voor zijn en latex gaat niet goed samen met vet, olie en oplosmiddelen.

Wegwerphandschoenen van nitril

Nitril is een uitstekend alternatief voor latex. Nitril is een synthetisch rubber, waardoor mensen met een latexallergie deze nitril handschoenen over het algemeen probleemloos kunnen dragen. Een ander voordeel van nitril handschoenen is dat ze steviger zijn en bescherming bieden tegen olie, vet en spatten van bepaalde chemicaliën.

Eigen merk disposable handschoenen: Supergloves

Supergloves is ons eigen huismerk wegwerphandschoenen. Ze zijn comfortabel, gunstig geprijsd en voldoen aan de veiligheidsnormeringen van het RIVM. U heeft keuze uit een nitril en een latex variant. Dat maakt deze disposable handschoenen geschikt voor de meest uiteenlopende beroepsgroepen, van horeca tot voedselverwerking en van schoonmaak tot laboratoria, slagers en tandartsen. Bent u benieuwd naar de Supergloves van Carel Lurvink? We sturen u graag een gratis samplepakket toe, zodat u ze zelf uitgebreid kunt testen. U kunt de samples aanvragen door ons te bellen op 053 - 434 43 43. Of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd
Kiyoh Logo 8,9

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur