Filter

Merk


Kleur


Maat

Materiaal

Eigenschap


Inhoud

Dikte

MVO keur

Categorie


Kabelbinders

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Kabelbinders (tie-wraps)

Een tiewrap, of in het nederlands een kabelbinder, is een plastic riempje waarmee verschillende objecten samengebundeld kunnen worden. Het is een langwerpige strip met één spits uiteinde en één uiteinde met een opening. De strip van een kabelbinder is meestal voorzien van ribbels. Als het spitse uiteinde door de opening gehaald wordt en wordt aangetrokken, kan hij niet meer opengemaakt worden. De tiewrap moet worden doorgeknipt als u de objecten weer wilt ontbundelen.
Er bestaan verschillende varianten kabelbinders. De meest bekende kabelbinder is gemaakt van plastic, heeft een geribbeld oppervlak en is zwart. Er bestaan ook kabelbinders met een andere kleur zodat het mogelijk is ze te gebruiken voor een kleurcode systeem. Erg handig als u bijvoorbeeld verschillende kabels bij elkaar wilt houden en niet het overzicht wilt verliezen waar welk kabel bij hoort.  Een andere mogelijkheid voor het geordend bundelen zijn kabelbinders met een rechthoeken label waar u bijvoorbeeld op kunt schrijven welk kabel erbij hoort. 

Detecteerbare kabelbinders

Doordat tiewraps afgeknipt moeten worden als u de objecten weer wilt ontbundelen is de kans erg groot dat ze van de schaar afspringen en u ze kwijtraakt. Zodat u uw kabelbinders altijd weer terug kunt vinden, vindt u in ons assortiment ook detecteerbare kabelbinders. U wilt immers niet dat ze in voedingsmiddelen of andere producten terecht komen. 

Toepassingen kabelbinders

Naast het voor zich sprekende bundelen van kabels kunnen kabelbinders ook voor diverse andere toepassingen gebruikt worden. Ze kunnen bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing bieden voor het bevestigen van bepaalde auto- of fietsonderdelen; ook worden tiewraps weleens door de politie gebruikt als handboeien als er wegens de een of andere reden geen handboeien aanwezig zijn. Voor deze toepassing is het natuurlijk wel handig als de kabelbinder lang genoeg is. Bovendien moet er goed worden opgelet dat de tiewrap niet te strak aangetrokken wordt en de bloedsomloop niet gehinderd wordt. Er bestaat ook speciaal gereedschap voor het aantrekken en afknippen van kabelbinders. Neem vooral een kijkje in ons assortiment. 

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur