Etherische olie

6 producten

Etherische olie

Een etherische olie is een vluchtige of aromatische olie en is volledig natuurlijk doordat het uit plantmateriaal gewonnen wordt. Plantmateriaal dat gebruikt kan worden voor de productie van etherische oliën / essentiële oliën is de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, tea tree, de schors of het hout. De geur is afhankelijk van de plant en het onderdeel van de plant waaruit de etherische olie gewonnen wordt. Afhankelijk van de plant en vrucht wordt de olie op verschillende manieren gewonnen. De meest gebruikte methode is stoomdestillatie waarbij de vluchtige etherische olie in de stoom oplost en daarna gezuiverd kan worden. Citrusvruchten worden meestal geperst zodat de olie eruit komt. Voor het winnen van etherische olie uit houtonderdelen wordt droge destillatie gebruikt. Hierbij wordt het hout verwarmd zodat de olie verdampt en vervolgens wordt opgevangen. De meeste planten produceren niet meer dan 1 % etherische olie waardoor de prijs erg kan oplopen. De prijs is dus ook afhankelijk van de soort plant. Maar door te kiezen voor 100 % natuurlijke en zuivere etherische oliën, wordt kwaliteit gegarandeerd; veel beter dan synthetische oliën.

Etherische oliën zijn immers volledig natuurlijk en heeft veel verschillende toepassingen:

  • als smaakstof: levensmiddelenaroma’s
  • als geurstof in de cosmetica, schoonmaakmiddelen, massageolie en luchtverfrissers
  • als alternatief geneesmiddel: aromatherapie
  • als conserveermiddel
  • als industriële grondstof: bijvoorbeeld vanilline en limoneen

Ons assortiment etherische olie

De olie in ons assortiment is van het toongevende merk La Belle Vie.
In ons assortiment bieden wij La Belle Vie etherische olien aan met de volgende geuren: eucalyptus, lavendel, dennen, roosmarijn, anijs, chinese mint, kaneel, orchidee, sinas-citroen, kruidemix en meloen. Een erg ruim aanbod dus. Deze etherische olien zijn voornamelijk bedoeld als geurstof en aromatherapie. Bij gebruik op het lichaam moet de het met een basisolie gemengd worden en voor de behandeling van emoties en psyche wordt de olie verdampt in een geurverdamper.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren