85% van de CaluClean reinigingsmiddelen voortaan verpakt in gerecyclede flessen

CaluClean in gerecyclede flessen
Groen is goed doen
Duurzaam ondernemen zit in ons groene bloed. We verpakken daarom, waar mogelijk, onze CaluClean reinigingsmiddelen in 100% gerecyclede flessen. Dit is de volgende stap in het verduurzamen van de productverpakkingen. Vorig jaar wisten we al een besparing van 38% op karton te realiseren dankzij nieuwe verpakkingen voor CaluGloves disposable handschoenen.

Caspar Lurvink, productspecialist: “Elke dag verkopen we reinigingsmiddelen in plastic flessen die na gebruik bij het afval terecht komen. Dat is ons een doorn in het oog en daarom bieden we deze middelen vaak in cans van vijf liter of meer aan, samen met hervulbare flacons. Toch blijft bij veel van onze klanten de behoefte bestaan aan kant-en-klare literverpakkingen die men zelf niet meer hoeft af te vullen.”

We hebben daarom de literfles (inclusief de sprayflacon) en de knikhalsfles met een inhoud van 750 ml vervangen door gerecyclede flessen. Inmiddels is zo’n 85% van de flessen vervangen. Helaas is het niet mogelijk om álle middelen in gerecyclede flessen te verpakken. Zo blijven we voor CaluClean producten met bijvoorbeeld een pH-waarde lager dan 1 en hoog geparfumeerde items voorlopig PET-flessen gebruiken.

Maar hier stopt het niet voor ons. Wouter Steggink, QHSE-manager: “Onze wens is om deze flessen weer in te nemen om ze vervolgens om te smelten tot granulaat. Van dit granulaat kunnen dan nieuwe flessen of andere producten gemaakt worden. Zo is de cirkel weer rond! We zijn dit nu volop aan het onderzoeken, maar hebben hier nog wel met wat uitdagingen te maken. Zo mogen de flessen geen restjes chemie bevatten. Daarnaast willen we kijken of we dit proces zelf op onze hoofdvestiging in Enschede kunnen uitvoeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende werkplek kunnen helpen.”

Meer weten?

We helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen