Altijd op zoek naar verbeterslagen

Altijd op zoek naar verbeterslagen
Breed aanbod Premium A+ merken
Door dicht bij de markt te staan, kennen wij de behoeften van de klant. Deze kennis vormt de basis voor onze producten en service. “Carel Lurvink onderscheidt zich op het gebied van kwaliteit, maar ook door andere artikelen te bieden dan de concullega’s. Dit wordt weerspiegeld in het brede aanbod van ons eigen productlijn, het Premium A+ Calu-merk”, vertelt Luan Luten, Sector Specialist Industry bij Carel Lurvink.

Premium A+

Luan legt uit waarom er gekozen is voor de kwalificatie Premium A+: “Huismerken worden vaak als een B-merk gezien. Onze producten hebben echter dezelfde kwaliteit als A-merkproducten, vaak zelfs nog beter. Vandaar de kwalificatie Premium A+. En onze eigen productlijnen vullen we aan met gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Kip, 3M en Brady. Dat geeft de klant de garantie dat elk product uit ons assortiment voldoet aan een hoge standaard.”

Continu optimaliseren

“De korte lijnen met onze klanten, fabrikanten en leveranciers, zorgen voor een continue optimalisatie van onze dienstverlening. Dit begint natuurlijk bij onze producten, maar geldt ook voor ons bestel- en leveringsproces en nazorg. Op deze manier kunnen onze klanten zo efficiënt mogelijk werken.”

Service

“Door de landelijke dekking van ons team kunnen we snel schakelen. We hebben specifieke vakkennis en ervaring opgedaan in de industriële sector. Hierdoor weten we precies hoe de klant denkt en werkt. Bij vragen komen we graag even langs, bijvoorbeeld om een paar samples af te geven. Of door op locatie mee te kijken naar de klus om vervolgens advies op maat te geven. Ook bieden we allerlei mogelijkheden voor het uittesten van producten. Daarnaast bieden we workshops en productdemonstraties aan. Onze service gaat zo ver dat het soms zelfs voorkomt dat we een klant contacteren omdat we zien dat hij een product besteld heeft waarvan wij denken dat er een betere of meer voordelige optie is.”

Snel en probleemloos bestellen

“De klant wil efficiënt werken, daar hoort een snel en probleemloos bestelproces bij. Om deze reden maken we het mogelijk om bestellijsten per afdeling of per medewerker te hanteren. Indien gewenst kan daar een budget aan verbonden worden. Een medewerker kan dan bijvoorbeeld zelf bepalen welke werkkleding hij bestelt. Mocht het budget overschreden worden, dan vindt er eerst overleg met de beslissingsbevoegde plaats. Wij bieden ook de mogelijkheid artikelen af te leveren op de projectlocatie of het privéadres van een medewerker. Dit soort service-aspecten scheelt de inkoopafdeling ontzettend veel tijd. Zo ook het feit dat de klant zijn bestelsysteem aan het onze kan koppelen. Eveneens een dienst waardoor er minder handelingen nodig zijn, de kans op fouten wordt verkleind en de leveringssnelheid wordt verhoogd. Tenslotte zorgen onze hoge voorraadposities ervoor dat we meestal binnen 48 uur kunnen leveren.”

Verbeterslagen

“Eigenlijk zijn wij altijd actief op zoek naar verbeterbeslagen. Deze kunnen het gevolg zijn van een ontwikkeling in de markt, een specifieke klantwens of doordat wij zelf regelmatig de zaken kritisch tegen het licht houden.”

Flexibel

“Wij fabriceren specifiek voor de markt waar wij leveren. Bepaalde producteigenschappen zijn noodzakelijk voor bijvoorbeeld de botenbouw of coatingindustrie. Denk aan verfrollers met een opgeschoren zijkant. Of kwastharen die onder geen enkel beding mogen loslaten. Tot in de kleinste details letten wij op een uitmuntende kwaliteit en de wens van de gebruiker. Dit maakt dat veel bedrijven al jarenlang klant bij ons zijn.

Of het nu een overall van de CaluGuard-lijn betreft of de CaluGloves disposable handschoenen, over elk aspect wordt nagedacht. Dat geldt voor het ontwerp, het materiaalgebruik en de afwerking, maar ook het keuze-aanbod per product. En mocht een artikel niet voldoen aan de eisen van een specifiek project, dan kunnen wij snel schakelen. Zo maakte ik onlangs mee dat een klant een coating moest aanbrengen van exact 7 centimeter breed. De CaluPaint verfroller die hij daarvoor graag wilde gebruiken, was echter alleen met een breedte van 10 cm verkrijgbaar. Doordat we zelf produceren, kunnen we snel handelen. En dus had de klant binnen korte tijd alsnog de roller met de gewenste 7 centimeter breedte in huis. Dit soort aanpassingen zijn al mogelijk vanaf 250 stuks. Daardoor hoeft de klant niet een veel te grote voorraad in te kopen.”

Gerelateerde artikelen