Betere ergonomie en hogere efficiëntie met disposable doeken en moppen

Disposable cleaning
In ons vorige blog over disposable doeken en moppen heeft u kunnen lezen hoe u hiermee de kans op kruisbesmetting en methodefouten kunt verkleinen. Daarnaast zijn we ingegaan op een veelgehoord misverstand; namelijk dat het werken met disposable schoonmaakmaterialen duurder zou zijn.

Als we echter alle kosten van het logistieke wasproces voor onze klanten optellen, zijn ze vaak verbaasd over de uitkomst. Gemiddeld komt dit namelijk neer op € 0,60 tot € 1,00,- per wasbeurt per doek of mop. En dan hebben we het nog niet eens over de doeken die ‘verdwijnen’ of minder lang meegaan doordat ze bijvoorbeeld verkeerd gewassen worden. Dan vallen de kosten van disposable doeken en moppen ineens best wel mee.

Betere ergonomie en hogere efficiëntie

De disposable moppen en doeken bieden ook ergonomische voordelen. Zo is een disposable microvezeldoek een stuk lichter dan de traditionele variant en dat scheelt een stuk bij het uitwringen ervan. En als bijvoorbeeld gebruikgemaakt wordt van de CaluClean pre-wet disposable mop, dan kunnen een aantal moppen in 1 keer voorbevochtigd worden, wat weer tijdwinst oplevert en gesleep met emmers met sop overbodig maakt.

Gebruikt u een microvezeldoek met water, dan is het belangrijk om deze klamvochtig - absoluut niet te nat! - te maken. Een veelgemaakte fout is namelijk over- of onderdosering. Met de pre-wet disposable mop is de kans op te veel of juist te weinig vocht al een stuk kleiner. Maar met de pre-wet2go moppen die begin 2019 geïntroduceerd worden, is dit helemaal verleden tijd. De met reinigingsmiddel geïmpregneerde doeken en moppen in een hersluitbare verpakking zijn klaar voor gebruik. Ideaal voor mobiele toepassingen of sleutelpanden.

Ontwikkelingen

Binnen de zorgsector worden disposable doeken en moppen al veel gebruikt. Een goede oplossing voor het desinfecteren van vloeren was er echter tot voor kort niet. De traditionele disposable reinigingsmoppen nemen namelijk vuil op en zijn vaak niet in staat een product (desinfectiemiddel) efficiënt af te geven. Een probleem waar onze klanten steevast tegenaan liepen en reden voor ons om de CaluClean desinfectie mop te ontwikkelen.

Disposable desinfectie mop

De CaluClean desinfectie moppen worden vooraf bevochtigd (pre-wet methode) met een desinfectant en vervolgens in een speciale box meegenomen op de werkwagen. Deze moppen zijn te gebruiken met alle soorten desinfectanten, nemen circa 170 ml. product op en geven het vervolgens gedoseerd af. Voldoende voor middelgrote oppervlaktes, zoals patiëntenkamers, verloskamers, behandel poli’s en operatiekamers.

Gerelateerde artikelen