CALU TTS: in alle opzichten duurzaam

Facility - CALU TTS in alle opzichten duurzaam
Efficiënt en ergonomisch schoonmaken, zonder verspilling van water en chemie
Voor de schoonmaak is steeds minder budget en menskracht beschikbaar, terwijl er wel steeds hogere eisen aan worden gesteld. Het moet altijd beter, sneller, efficiënter en nóg schoner. En tegenwoordig ook steeds duurzamer. Met onze CALU TTS materialen besparen organisaties niet alleen daadwerkelijk op schoonmaaktijd en kosten, ze halen hiermee ook een zeer duurzame oplossing in huis.
Bas Bönhke, Sector Manager Facility: "Onze CALU TTS materiaalwagens en andere schoonmaakmaterialen zijn gemaakt van gerecycled plastic en ontworpen om zo min mogelijk water en schoonmaakmiddel te gebruiken. Aan het einde van hun levensduur kunnen deze producten ook weer volledig gerecycled worden.

Dankzij het slimme ontwerp en het materiaalgebruik kunnen we een hoge mate van hygiëne garanderen. Zo scheiden de frames van de materiaalwagen de modules van elkaar, waardoor besmetting tussen de was-, opslag- en inzamelingsruimte wordt voorkomen. Daarnaast roest het materiaal niet en zijn de materiaalwagens gemakkelijk te reinigen."

Duurzame inzetbaarheid van schoonmaakprofessionals

Bij de ontwikkeling van de CALU TTS schoonmaakmaterialen is de schoonmaakprofessional als uitgangspunt genomen. Hoe kunnen zij zo ergonomisch verantwoord mogelijk werken, zodat ze minder snel vermoeid raken en hun werk langer met plezier kunnen uitvoeren? Dit heeft geleid tot een compleet assortiment innovatieve schoonmaakmaterialen, waarmee schoonmakers sneller en eenvoudiger kunnen werken. Bas: “Schoonmaken is lichamelijk zwaar werk, maar wij doen er alles aan om het zo comfortabel mogelijk te maken. Dit kunnen relatief eenvoudige oplossingen zijn, zoals de telescoopstelen die in lengte verstelbaar zijn van 100 tot 184 cm. De juiste hoogte – tot de kin – zorgt namelijk voor de juiste houding en voorkomt rugklachten en vermoeidheid. Ook de innovatievere oplossingen kunnen voor een essentiële verlichting van de werkzaamheden zorgen. Zo kunnen de handgrepen van de CALU TTS Infinity Pro telescoopsteel 360 graden draaien, waardoor de pols 75% minder hoeft te bewegen.”

Voorkom overdosering

“Het automatische doseersysteem van CALU TTS zorgt ervoor dat altijd exact de juiste dosering schoonmaakmiddel wordt gebruikt. Een van de grootste problemen binnen de schoonmaak is nog steeds overdosering. Helaas wordt het met een extra scheut schoonmaakmiddel niet schoner, integendeel. Als er te veel schoonmaakmiddel wordt toegevoegd, lost het niet meer op in het water en ontstaat er een viezig laagje dat juist extra vuil aantrekt. De juiste dosering is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de hygiëne van de schoongemaakte oppervlaktes.”

Uitgebreide range voor elke ruimte en oppervlakte

"Onder ons merk CALU TTS is een zeer uitgebreide range aan schoonmaakmaterialen te vinden. Daarnaast zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk materialen voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo hebben we een systeem ontwikkeld waarbij dezelfde steel gebruikt kan worden voor meerdere frames en vloerwisdoekhouders. Dit bespaart niet alleen op de stelen zelf en de ruimte op de schoonmaakwagen, maar zorgt er ook voor dat de steel maar één keer op de juiste lengte gezet hoeft te worden en vervolgens gebruikt kan worden voor verschillende schoonmaakwerkzaamheden."

Vrijblijvend advies

Elke locatie en de schoon te maken oppervlakken zijn anders en stellen ook andere eisen aan de materialen waar het beste mee gewerkt kan worden. Kleine dingen kunnen het verschil maken en zorgen dat het schoonmaken minder tijd kost en minder belastend is. Bas: “Juist daarom komen we graag langs voor een vrijblijvend advies. We gaan uiteraard niet bepalen hoe er het beste schoongemaakt kan worden, maar kunnen wel acteren op het bestaande werkplan en op basis hiervan adviseren welke materialen en producten op de betreffende locatie tot het beste en meest duurzame resultaat leiden.”

Gerelateerde artikelen