CALU TTS triple-D wisdoek

CALU TTS triple D-wisdoek
Ideaal voor droge reiniging

Even een doekje pakken, in veel bedrijven, organisaties en instellingen is het aan de orde van de dag. Maar het ene hoopje stof, zand of gruis is het andere niet en voor doeken geldt hetzelfde. De multifunctionele CALU TTS Triple-D wisdoek is geschikt voor alle soorten droge vloerreiniging.

“Klanten reageren heel enthousiast op deze doek”, vertelt Marcel Tersteeg, sector specialist Facility bij Carel Lurvink. “Na een demonstratie nemen ze ‘m eigenlijk altijd meteen. Schoonmaakbedrijven, maar ook eindgebruikers zoals bijvoorbeeld tuincentra en scholen die de schoonmaak in eigen beheer doen.”

Harde ondergrond

De triple-D wisdoek is geschikt voor elke denkbare harde ondergrond. Kunststof, pvc, hout, marmoleum en linoleum bijvoorbeeld, maar ook antislip-tegels. Marcel: “De statische wisdoek heeft door zijn samenstelling en nerfstructuur een groot vuilopnemend vermogen. Dat maakt ‘m een prima alternatief voor de stofzuiger. Die neemt niet alleen minder goed vuil op, maar stoot bovendien zelf ook weer stof uit. Los nog van de ergonomische nadelen van het pakken, tillen en opruimen. Een multifunctionele wisdoek scheelt tijd en gedoe. Bij regelmatig gebruik bespaar je bovendien op natte reiniging. Dat scheelt zowel tijd als chemie.” De triple-D wisdoek wordt geleverd in combinatie met een in hoogte verstelbare ergonomische steel. “De gebruiker kan ‘m dus in de bij hem of haar passende werkhoogte instellen”, legt Marcel uit. “Afhankelijk van de werkzaamheden kun je variëren. Het frame is met rubberen lamellen versterkt, zodat de drukverdeling optimaal is. Met een doek doe je gemiddeld tussen de 50 en de 100 vierkante meter, afhankelijk van de vervuiling. Een kantoorvloer bijvoorbeeld is meestal minder vies dan die van een school, dus daar gaat-ie langer mee.”

Ook stofdoek

Droge vloerreiniging is sterk in opkomst, constateert Marcel. “De ontwikkelingen staan niet stil. Tot voor kort werden voor harde vloeren vaak geïmpregneerde doeken gebruikt, maar die hadden als nadeel dat op de behandelde vloer een residuspoor achterbleef, waar vuil zich weer makkelijk aan hechtte. Daarna kwamen de doeken die gebruikmaakten van een soort lijmlaag. Die hadden dat nadeel niet, maar namen het vuil niet altijd goed op waardoor de vloer niet optimaal schoon werd. Het effect was niet veel groter dan bij gebruik van een bezem. De triple-D wisdoek daarentegen kan zelfs worden ingezet om grovere soorten vervuiling te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan steengruis en zanddeeltjes.” Hoewel de wisdoek in 99 procent van de gevallen wordt gebruikt voor de reiniging van vloeren, is hij ook als stofdoek zeer geschikt. “Dat zie ik minder vaak, maar hij leent zich er bij uitstek voor.”

Gerelateerde artikelen