CaluClean NFP50: een doek waarin u zelfs eten kunt verpakken

Poetsdoek geschikt voor voedingsindustrie
Geschikt voor een stevige poetsbeurt
Voedsel en ‘schoon’ zijn een heilige combinatie. Met de CaluClean NFP50 levert Carel Lurvink een multi-inzetbare poetsdoek die in de foodproductie gretig aftrek vindt. Jan Hoekstra, senior sector specialist Food Industry & Pharmacy bij Carel Lurvink, vertelt er meer over.

“Bij veel van onze klanten en zeker die in de foodsector is deze doek enorm populair”, licht Jan toe. “Gezien z’n veelzijdigheid vind ik dat volkomen begrijpelijk. De doek kent allerlei toepassingen. Instant reiniging van apparatuur en onderdelen, maar ook bij onderhoud aan productielijnen is het een veelgebruikt hulpmiddel. En je maakt er heel snel even je vieze handen mee schoon.”

Sterk en slijtvast

De doek absorbeert snel en goed een diversiteit aan vloeistoffen, van water tot olie. Jan: “Bovendien is hij erg sterk en heel slijtvast; dat maakt ‘m bij uitstek geschikt voor het verwijderen van hardnekkig en vastzittend vuil. Denk bijvoorbeeld aan productielijnen waar veel wordt gewerkt met chocola, suiker of andere ingrediënten die plakken en aankoeken. Dan moet je soms met kracht poetsen en dat vraagt om een stevige doek die niet scheurt.”

Food Grade

De NFP50 is ‘food grade’ genormeerd, wat ‘m dus officieel geschikt maakt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie. Sterker nog, stelt Jan: “Deze doek is qua samenstelling zo ver doorontwikkeld dat je er in theorie zelfs voedsel in zou mogen verpakken volgens de daarvoor gestelde normeringen. Misschien wel z’n belangrijkste eigenschap is dat-ie niet pluist. Dit in tegenstelling tot de meeste huis-, tuin- en keukenvaatdoekjes die na gebruik veel vuil, stof en residu achterlaten. Op zijn beurt is de doek door zijn verfijnde structuur uitermate geschikt om fijne stofdeeltjes te verwijderen.”

Rvs dispenser

In de meeste gevallen is het gebruik, zeker binnen de foodsector, eenmalig. “Maar de kwaliteit is dusdanig dat je hem zou kunnen reinigen en hergebruiken. De meeste klanten kiezen er voor de rvs dispenser aan de muur te hangen die speciaal voor deze doek is ontworpen. Een efficiënte, gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te bevestigen houder. De doeken komen er per stuk snel, makkelijk en onbeschadigd uit. En hij ziet er door z’n design nog goed uit ook.”

Gerelateerde artikelen