CaluPaint rollers en kwasten voor elke klus

Industry - CaluPaint rollers en kwasten voor elke klus
Geschikt voor hoogwaardig schilderwerk
Boten, vloeren, zwembaden en speelattracties. Totaal verschillende producten die één aspect gemeen hebben: ze moeten strak in de lak zitten. De (kunststof verwerkende) industrie stelt dan ook hoge eisen aan rollers en kwasten. Wanneer zijn deze geschikt voor de gewenste toepassing?

Aan het woord is Erwin van Aken, sector manager bij Carel Lurvink. “De vloerenindustrie, polyester- en kunststof verwerkende bedrijven, schilders, afbouwbedrijven en jachtbouwers willen een perfecte afwerking. Dat vraagt om rollers, kwasten en andere materialen van topkwaliteit. Wij ontwikkelen en produceren onze CaluPaint-lijn in eigen beheer. Zo hebben we de kwaliteit in eigen hand.”

Chinees varkenshaar

Spetteren, druppelen, losse haren, zichtbare strepen. Een crime voor elke professionele schilder. Erwin: “Het beste resultaat bereik je alleen met het beste materiaal. Of het nu gaat om ‘wegwerp’ of een hoogwaardige versie die lang mee moet, er is altijd een passende kwast. Gemaakt van lange zuivere Chinese varkensharen, dat heeft als prettige eigenschap dat het aan de wortelzijde dikker is dan aan de uiteinden. Hierdoor houden de haren de verf goed vast en geven deze geleidelijk af. Radiatorkwasten voor moeilijk bereikbare plekken, penselen voor nauwkeurig werk en ovale kwasten voor grotere oppervlakten, ons assortiment is zowel breed als diep.”
Ook de CaluPaint verfrollers worden met de grootste zorg geproduceerd. Een goede roller geeft een mooi eindresultaat: pluisvrij, geen rolbanen en geen losse haren in de verf. “Tijdens het productieproces worden ze maar liefst vier keer behandeld, zodat we zeker weten dat er geen losse haren meer in zitten”, licht Erwin toe. “In de eindfase vindt nog een handmatige check plaats. Onze rollers worden veel gebruikt voor kunststof vloeren. De coatings daarop moeten in één keer goed aangebracht worden. Er mag geen haartje, luchtbel of baan te zien zijn.”

Microvezelrollen

Ook het assortiment verfrollers is ruim. Erwin: “We leveren in verschillende diameters en in breedtematen van 5 tot zelfs 100 cm. Daarnaast bieden we keuze uit verschillende materialen, waaronder microvezel, nylon, vilt, structuur, velours en mohair. Nylon en microvezel zijn zeer populair. De microvezelrol omdat je de lak heel gelijkmatig kunt aanbrengen, zonder zichtbare aanzetpunten en banen. De nylonwisselrollers zijn door een speciale productietechniek uitstekend geschikt voor tweecomponentengebruik. Ideaal dus voor epoxy, polyesterlak en coating.”

Ook interessant

Carel de Podcast: Verfkwasten, rollers en andere schildersartikelen inkopen: waar moet u op letten?

Gerelateerde artikelen