Carel Lurvink stapt op de fiets!

MVO handboek
Sinds maart mogen wij ons trotse partner noemen van het mobiliteitsprogramma van Provincie Overijssel. Onder de noemer Twente Mobiel worden een aantal duurzame en slimme initiatieven georganiseerd waar wij als Carel Lurvink dankbaar gebruik van maken!

E-bikes

Vanaf volgende week zult u geen problemen hebben met parkeren bij ons! De komende twee maanden gaan een aantal van onze medewerkers namelijk op de e-bike naar het werk. Ze laten de auto staan en kiezen voor een groene en duurzame oplossing. Hiermee is Carel Lurvink niet alleen milieubewust bezig, maar ook gezondheidsbewust. Fietsen brengt namelijk een groot aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Een win-win situatie dus! Goed voor het milieu en goed voor de gezondheid.

Binnen Twente woont ongeveer de helft van alle werknemers op fietsafstand van werk. Dit potentieel wordt momenteel echter nog lang niet benut. Binnen Twente reist zo’n 70% van de werknemers dagelijks met de auto van en naar werk. Door dit initiatief maken wij onze medewerkers bewust van de voordelen die fietsen met zich meebrengt.

Slimme mobiliteit

In dit project hebben nu in totaal elf bedrijven, Parkmanagement ‘t Lochter en Twente Mobiel de handen ineen geslagen. Deze deelfietsen zijn onderdeel van een complete Twente Mobiel deal met nog meer maatregelen om slimme mobiliteit te promoten onder werknemers. Denk aan sporten tijdens spitstijden, een informatiebijeenkomst over mobiliteit in relatie tot de werkkostenregeling en meedoen aan de fietsactie fietsmaatjes.

Twente Mobiel

Twente Mobiel helpt werkgevers bij hun mobiliteitsbeleid. Door het geven van advies, ondersteuning en samen realiseren van acties en projecten. Samen streven we naar slimme en duurzame mobiliteit in de regio. Mogelijke projecten kunnen zijn: stimulering van het fietsgebruik, openbaar vervoer, carpoolen of flexibel werken (thuiswerken). Zo wordt het woon-werkverkeer groener, goedkoper en gezonder.

Gerelateerde artikelen