Carel Lurvink trotse Noaber van de voedselbank

Voedselbank
Carel Lurvink is de komende 3 jaar sponsor van de voedselbank Enschede-Haaksbergen. Een van de punten uit ons MVO-beleid is het langdurig ondersteunen van goede doelen. De voedselbank past uitstekend binnen dit beleid omdat wij, naast het schenken van geld, dit goede doel op andere manieren kunnen ondersteunen.

Zo gaan producten waarvan de houdbaarheidsdatum (THT) is verstreken naar de voedselbank. Deze producten, zoals soep, koffie en thee, mogen wij niet meer verkopen aan klanten. De voedselbank daarentegen mag deze artikelen uitgeven als zij daarbij de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit voor voedselbanken in acht nemen. Ook hebben wij deze zomer een bijdrage geleverd voor een nieuwe bestelbus, in ruil daarvoor staat ons logo op de bus.

Medewerkers van Carel Lurvink dragen steentje bij

Ook onze collega’s zetten zich in de voor de voedselbank. In november en december zamelt de voedselbank samen met supermarkten in Enschede en Haaksbergen houdbare producten in. De voedselbank heeft veel vrijwilligers nodig die de klanten in de winkels wijzen op de actie. Na het succes van vorig jaar, hebben afgelopen weekend onze collega's weer een steentje bijgedragen.
Elk jaar stelt Carel Lurvink aan iedere werknemer € 100,- Persoonlijk Maatschappelijk Budget beschikbaar. Doet een werknemer vrijwilligerswerk of levert de medewerker een sportieve prestatie, zoals het lopen van een halve marathon of het deelnemen aan een fietstocht, dan mag hij of zij deze € 100,- doneren aan een goed doel naar keuze, zoals de voedselbank.

Wilt u zelf de voedselbank ondersteunen? Kijk dan eens op de website van de voedselbank voor de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen