Carel Lurvink wint Europese aanbesteding Rijksoverheid voor levering van dispensers

Algemeen - Carel Lurvink wint aanbesteding Rijksoverheid
Carel Lurvink heeft de Europese aanbesteding van de Rijksoverheid voor het leveren van sanitaire hardware gewonnen. De aanbesteding werd gegund op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Belangrijke subgunningscriteria hierbij waren vermindering van milieu-impact en een optimale combinatie van hardware en supplies. Na een succesvolle Proof of Concept mogen wij de komende tien jaar de dispensers in alle Rijksgebouwen in heel Nederland leveren en monteren.

Sanitaire supplies - hardware

Het Rijk heeft eind vorig jaar drie aanbestedingen gepubliceerd voor sanitaire supplies. Wij hebben ons ingeschreven voor de aanbesteding voor de hardware, zoals toiletrolhouders, afvalbakken, papier- en zeepdispensers. Met meer dan 125 jaar ervaring konden we voldoen aan de gunningscriteria van de Rijksoverheid. Zo was het van belang dat de aangeboden dispensers werken met alle mogelijke vullingen, aangezien de supplies onafhankelijk van de hardware werden aanbesteed, en moeten de dispensers een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk.

Proof of Concept

Na bekendmaking van het gunningsbesluit werd een Proof of Concept uitgevoerd. Gedurende 15 werkdagen werd het gebruiksgemak van de dispensers door medewerkers van de Rijksoverheid getest en hebben schoonmaakmedewerkers navulhandelingen uitgevoerd. Na het succesvol afronden van deze Proof of Concept is de definitieve gunning verleend aan Carel Lurvink.

Footprint verkleinen

Op 16 juni hebben Martin Meijer, directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie, en Julius Lurvink, directeur van Carel Lurvink, de handtekeningen gezet onder het contract. “Een opdracht die ons op het lijf geschreven is en heel mooi laat zien hoe je ook bij het inrichten van sanitaire ruimtes je footprint kunt verkleinen“, aldus Julius Lurvink. “De CaluClean RVS dispensers zijn van een dusdanige kwaliteit dat deze gegarandeerd tien jaar meegaan en na afloop kunnen de dispensers zelfs geheel worden gerecycled.”

Gerelateerde artikelen