De groenste hospitality van de Military

Groenste hospitality van de Military

Carel Lurvink & Uzin Utz

Enschede, 7 oktober - Gasten van Carel Lurvink en Uzin Utz Nederland kunnen zich op zaterdag 12 oktober in de watten laten leggen in de groenste hospitality van de Military. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij beide bedrijven hoog op de agenda. Dit is al terug te vinden in het productaanbod, het bedrijfspand en andere activiteiten die de organisaties ondernemen, maar nu ook in de hospitality op de Military.

Dit begint uiteraard bij de uitnodiging, deze is gedrukt op milieuvriendelijk, houtvrij natuurkarton. Samen met Steam Events is het concept voor de groenste hospitality verder uitgewerkt. Al het afval wordt gescheiden ingezameld in biologisch afbreekbare afvalzakken van zetmeel en wordt na afloop, waar mogelijk, aangeboden ter recycling. Het eten dat overblijft, wordt aan de voedselbank geschonken.

Natuurlijke materialen

Van der Windt, leverancier van Carel Lurvink, zorgt voor het servies en de servetten. Het servies is gemaakt van natuurlijke materialen; bestek van duurzaam 100% FSC-gecertificeerd hout, borden van bamboe en servetten van FSC-gecertificeerd composteerbaar papier. De barista schenkt de koffie in plantaardige, papieren bekers, aangeboden door leverancier Huhtamaki. Uniek aan deze bekers is dat voor het productieproces geen bomen of planten gekapt worden.

Kortom een geheel verzorgde dag voor de gasten van Carel Lurvink en Uzin Utz Nederland, waarbij er alles aan gedaan wordt om de CO2-footprint zo klein mogelijk te houden.

Benieuwd naar onze MVO producten? Neem voor meer informatie contact op met Carel Lurvink via 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar [email protected].

Over Carel Lurvink

Carel Lurvink is een moderne en servicegerichte groothandel in o.a. schoonmaak-, veiligheids- en schildersartikelen en expert binnen diverse sectoren. De oorsprong van het familiebedrijf ligt in een borstelfabriek in Enschede die in 1893 werd opgericht door de naamgever van de onderneming, Carel Lurvink. Inmiddels wordt de organisatie geleid door de vierde generatie Lurvink. In 1993 werd het bedrijf bekroond met het predicaat "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier". Sinds 2000 is Carel Lurvink gevestigd aan de Marssteden in Enschede. Vanuit een ruim 12.500 m2 groot magazijn wordt vrijwel elke bestelling snel uit voorraad geleverd. Naast drie fysieke locaties, Enschede, Hilversum en Winschoten, heeft Carel Lurvink een webshop, die toegankelijk is via www.carellurvink.nl. Bovendien kunnen klanten gebruikmaken van een bestel-app, voor extra bestelgemak.

Over Uzin Utz Nederland

Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Bijna 60 jaar geleden begon Uzin Utz Nederland met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale organisatie. Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren. Uzin Utz Nederland maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde organisatie, de Uzin Utz Group uit Duitsland. Dit is nog steeds een familiebedrijf, gekenmerkt door "Grundlichkeit" en een warme, persoonlijke bedrijfscultuur. Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Dat is allereerst terug te vinden in ons assortiment en in onze verpakkingen. Daarnaast hebben wij bij de bouw van ons bedrijfspand onze visie op duurzaamheid vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren. Hierdoor worden de meeste producten die door ons worden verkocht, geproduceerd in de "groenste" fabriek van Nederland.

Gerelateerde artikelen