De Koninggroep: van sluizen en bruggen tot megajachten

Industry - referentie de Koninggroep nieuw
Specialist in het conserveren van allerhande stalen objecten
Uw megajacht strak in de lak? Typisch een klus voor De Koninggroep uit het Brabantse Oosterhout. Het bedrijf is actief met een breed portfolio aan activiteiten, die tot de basis zijn terug te voeren tot het conserveren van allerhande grote stalen objecten.

Naast de genoemde luxe jachten kunnen dat bijvoorbeeld ook bruggen en sluizen zijn, legt Filip van Deurzen uit, sinds 2008 werkzaam bij het door vader en zoon De Koning opgerichte bedrijf. Eerst als administratief medewerker, daarna als inkoper en nu alweer enige tijd als inkoop- en projectadministrateur. “Denk bij conserveren onder meer aan schuren, stralen en coaten. De Galecopperbrug bij Utrecht is bijvoorbeeld een project van ons. We hebben zeven vestigingen verspreid over het land. Voor het werk aan jachten beschikken we over een eigen werf in Drimmelen, waar we stalling, onderhoud, reparaties en schilderwerkzaamheden uitvoeren. Denk daarbij aan jachten van maximaal zo’n 25 meter. Maar onze mensen werken ook heel veel op werven van derden, waar jachten van wel 110 meter worden geconserveerd. We werken vooral in Nederland, maar maken incidenteel een uitstapje over de grens.”

Geconcentreerde inkoop

De Koninggroep was jarenlang gewend te werken met een veelheid aan leveranciers, maar besloot een aantal jaren geleden de inkoop te concentreren. Van Deurzen: “We zochten in eerste instantie een partner die ons kon helpen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. We kwamen toen in contact met Erwin van Aken van Carel Lurvink. Voor ons is het heel prettig dat ze een brede range voeren en ook voorraad voor ons kunnen houden.” Dat laatste is zeer wenselijk, want er gaat op weekbasis het nodige doorheen bij De Koninggroep. “Ook omdat de diversiteit aan werkzaamheden groot is”, legt Van Deurzen uit. “Schilder, glas- en spuitwerk vragen allemaal om hun eigen materialen en middelen. Denk aan kwasten, verfrollers en maskeertape, maar bijvoorbeeld ook aan werkhandschoenen. Daarin heeft Carel Lurvink een heel uitgebreid aanbod. Door de diversiteit aan werkzaamheden hebben we verschillende typen nodig die voldoen aan verschillende eisen. Een deel is disposable, een deel wordt vaker gebruikt.”

Online bestellen

Service en gemak zijn voor De Koninggroep belangrijke parameters. “Het is heel prettig dat we bij Carel Lurvink online kunnen bestellen. Dat gebeurt in principe centraal, maar de uitvoerders op de verschillende locaties kunnen ook rechtstreeks bestellingen plaatsen in het systeem. Dat doen ze op basis van een vooraf opgestelde lijst. Daarmee hebben we, naast een reductie in leveranciers, een mooie efficiencyslag gemaakt.” De mening van de werkvloer over een product is leidend, geeft Van Deurzen aan. “Als iets niet bevalt, dan krijg ik dat via de uitvoerders snel genoeg te horen. Wat we als heel positief ervaren, is dat Carel Lurvink ons regelmatig nieuwe producten, modellen en monsters toestuurt om te testen. Dat geeft nog meer inhoud aan ons partnership.”

Gerelateerde artikelen