Een schone werkplek? 

Deze gebruiksvoorwerpen op kantoor zijn viezer dan u denkt!
Alles wat constant wordt gebruikt, verzamelt een verontrustende hoeveelheid bacteriën en ziektekiemen. Ook op kantoor! Misschien denkt u een perfect schone werkplek te hebben, maar er zijn veel gebruiksvoorwerpen die over het hoofd worden gezien bij de kantoorschoonmaak. De volgende gebruiksvoorwerpen op kantoor zijn viezer dan u misschien denkt.

Kantoortelefoon

De kantoortelefoon wordt door veel verschillende mensen opgepakt, maar wordt zelden goed schoongemaakt. Op de hoorn en toetsen van de telefoon kunnen zich hierdoor ziektekiemen nestelen. Ziektekiemen die u vlakbij uw gezicht houdt terwijl u belt! Maak de hoorn en toetsen van de telefoon daarom regelmatig grondig schoon.

Toetsenbord en computermuis

Het toetsenbord en de computermuis zijn gebruiksvoorwerpen op kantoor die u wel moet aanraken. Zelfs als u de enige bent die uw toetsenbord gebruikt, weet u niet welke bacteriën u op uw handen hebt opgepikt bij het openen van de deuren op weg naar uw werkplek. Kruimels en voedselresten dragen ook niet bij aan de reinheid van uw toetsenbord. Eet dus bij voorkeur niet op uw werkplek en reinig uw toetsenbord en computermuis regelmatig.

Printer en kopieerapparaat

Iedereen gebruikt de printer en het kopieerapparaat op uw kantoor. Maar weet u zeker dat al uw collega’s hun handen regelmatig wassen?

Waterkoeler en ijskast

Volgens onderzoek van de Daily Mail verzamelt het kraantje van een waterkoeler gemiddeld zo’n 400.000 ziektekiemen. Daarmee is het een van de gebruiksvoorwerpen met de meeste bacteriën op kantoor. Ook de ijskast in de kantoorkeuken is een bron van ziektekiemen. Ga maar na hoeveel mensen het handvat dagelijks gebruiken om de ijskast te openen en te sluiten. En hoe vaak wordt de ijskast eigenlijk grondig gereinigd?

Zeeppomp

De meeste mensen denken niet meteen aan een zeepdispenser als ze aan ziektekiemen denken. Zeep is toch juist bedoeld om ziektekiemen te bestrijden? Vergeet niet dat iedereen die de zeepdispenser aanraakt, vieze handen heeft. Er bevinden zich dus juist extra veel bacteriën op het pompje. Maak het daarom regelmatig schoon en raak een zeepdispenser niet meer aan na het handen wassen.

Ook interessant

Meer informatie

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment schoonmaak- en reinigingsmiddelen voor gebruik op kantoor. Heeft u vragen over de juiste reiniging van kantoorruimten en voorwerpen die op kantoor worden gebruikt? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen