Een schoon en net kantoor: hoe belangrijk is het?

En waar moet u dan op letten?
Met een schoon kantoor maakt u een goede eerste indruk. Bovendien is een schone werkplek beter voor de gezondheid en productiviteit van uw medewerkers. Elke dag een schoon kantoor binnenlopen, heeft veel bewezen voordelen. Omgekeerd kan het binnenlopen van een minder schoon kantoor juist ongewenste gevolgen hebben. Hieronder vindt u enkele opmerkelijke feiten én enkele zaken waarop u kunt letten als u de netheid van uw kantoor wilt vergroten.

Ziektekiemen op kantoor

Heeft u er ooit over nagedacht hoe een kantoorruimte uw gezondheid beïnvloedt? Uit onderzoek blijkt dat kantoren broedplaatsen kunnen zijn voor ziektekiemen. Dit zijn enkele opvallende cijfers:

  • Op het gemiddelde bureau bevinden zich ongeveer 400 keer meer bacteriën dan op de gemiddelde toiletbril. Sommige van deze bacteriën zijn schadelijk en dragen bij aan de verspreiding van ziekten.
  • Op kantoortelefoons bevinden zich gemiddeld 4.000 ziektekiemen per vierkante centimeter. Zelfs de gevaarlijke E.coli darmbacterie is er vaak op te vinden.
  • Kantoorkeukens kunnen grote ziekteverwekkers zijn. Op koelkasthandgrepen, kranen, kastdeuren en waterkoelers kan zich een hoge concentratie ziektekiemen bevinden.

Enkele belangrijke zaken om op te letten

Bent u wel eens in een restaurant, kantoor of winkel geweest met zichtbaar vieze vloeren, een glazen pui vol vetvlekken of een muffe geur in de lucht? De kans is groot dat u zich er niet prettig voelde en snel bent weggegaan. Misschien heeft u het er tijdens een verjaardag zelfs over gehad met familie en vrienden. En ook zij hebben het wellicht aan hun kennissen doorgegeven. Het is helaas meestal niet zo dat een opvallend fris bedrijf complimenten krijgt. Het is wél zo dat een opvallend vies bedrijf opmerkingen in social media en slechte mond-tot-mondreclame kan verwachten. Let daarom in ieder geval op het volgende:

  • Houd de entree vlekkeloos. Vuil en vlekken geven direct een negatieve eerste indruk.
  • Houd toiletruimten altijd extra goed schoon, zeker als klanten er ook gebruik van maken.
  • Ruikt alles schoon en fris? Vloerbedekking is vaak de boosdoener van muffe kantoorgeurtjes. Zorg daarom regelmatig voor een professionele tapijtreiniging.
  • Vieze airconditioners en ventilatieopeningen dragen bij aan een onhygiënische kantooromgeving. Laat ze daarom regelmatig reinigen.
  • Waterfonteinen en waterkoelers kunnen een bron van ziektekiemen zijn. Vaak is dagelijkse ontsmetting nodig om ze goed schoon te houden. Let ook op tapijtvlekken of natte plekken die worden veroorzaakt door lekkende kranen en waterfonteinen.

Ook interessant

Meer informatie

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment schoonmaak- en reinigingsmiddelen voor gebruik op kantoor. Heeft u vragen over de juiste reiniging van kantoorruimten en voorwerpen die op kantoor worden gebruikt? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen