Gezond en veilig werken in de kou

Algemeen - Gezond en veilig werken in de kou
Overwin de winter
Echt winterweer is in aantocht. Forse sneeuwval en temperaturen ver onder nul zijn mogelijk! De temperatuur lijkt een aantal dagen zelfs overdag niet boven het vriespunt uit te komen. Warme chocolademelk met slagroom dus en kachel aan. Maar wat als u buiten werkt? Of onder andere koude omstandigheden? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Altijd de juiste temperatuur met het 3-lagen systeem

Met de juiste werkkleding kunt u uw temperatuur reguleren. Door het 3-lagen systeem toe te passen, zorgt u voor een juiste en aangename temperatuur. De eerste laag, de basislaag, houdt u droog en warm en bestaat vaak uit thermo ondergoed. De tweede laag, de isolerende laag, slaat de warmte op en zorgt voor afvoer van transpiratie. De derde laag, de waterdichte laag, beschermt u tegen regen, sneeuw en wind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een softshell jas. Uw handen en hoofd verdienen hun eigen laag om warmteverlies tegen te gaan. Maar vergeet ook zeker de veiligheidsschoenen met antislipzool niet.

Zorg voor een sneeuw- en ijsvrij terrein

Hoe mooi een dik pak sneeuw ook kan zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg daarom voor sneeuw- en ijsvrije parkeerplaatsen, wandelpaden en entree. Met strooizout en een sneeuwschuiver kunt u valpartijen en botsingen voorkomen. Een goede droogloopmat zorgt voor een veilige binnenkomst en voorkomt daarnaast dat het zout onder de schoenen van uw bezoekers de vloer kan beschadigen.

Gerelateerde artikelen