Heldere werkinstructies en verbeterde PBM’s voor veilige verwijdering van de eikenprocessierups

Heldere werkinstructies en verbeterde PBM’s zorgen voor gezonde en veilige werksituatie bij verwijdering van de eikenprocessierups

Heldere werkinstructies en verbeterde PBM’s zorgen voor gezonde en veilige werksituatie bij verwijdering van de eikenprocessierups

Voor het verwijderen van de eikenprocessierups (EPR), die een gezondheidsprobleem voor groenverzorgers en derden vormt, worden hoge eisen aan de bescherming van het uitvoerend personeel en de inwoners gesteld. De ontwikkelde werkprocedure met de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen is tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van Defensie (Defensie Expertise Centrum CBRN). Deze procedure om de veiligheid en werkomstandigheden van de medewerkers te verbeteren, wordt onderdeel van de toekomstige nieuwe Leidraad Beheersing EPR.

Een schone en veilige werkomgeving

Carel Lurvink, groothandel in schoonmaak-, veiligheids- en schildersartikelen, helpt organisaties al meer dan 128 jaar bij een schone en veilige werkomgeving. Carel Lurvink is daarom gevraagd het hoofd te buigen over de inzet van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. De huidige manier van werken vraagt veel van de medewerkers die de eikenprocessierups verwijderen. Niet alleen kunnen de haartjes van de eikenprocessierups klachten veroorzaken, maar ook oververhitting door de beschermende kleding vormt een groot risico. De werkzaamheden vinden plaats in het voorjaar en de zomer, en de temperatuur voor de medewerkers loopt door de beschermende kleding snel op.

Het ontbreken van werkprocedures en de evaluatie van de bestaande PBM’s hebben geleid tot verbeterde, ademende en lichtere persoonlijke beschermingsmiddelen die maximale bescherming bieden. “We kunnen stellen dat de PBM’s, beschreven in deze instructie, voldoen aan alle wet- en regelgeving en veel meer comfort bieden bij het uitvoeren van de werkzaamheden dan de PBM’s die nu veelal gebruikt worden door groenvoorzieners en gemeentes”, aldus Caspar Lurvink (Carel Lurvink).

Meer informatie en de werkinstructie is te downloaden op www.carellurvink.nl/epr.

Over Carel Lurvink

Carel Lurvink is een moderne en servicegerichte groothandel in o.a. schoonmaak-, veiligheids- en schildersartikelen en expert binnen diverse sectoren. De oorsprong van het familiebedrijf ligt in een borstelfabriek in Enschede die in 1893 werd opgericht door de naamgever van de onderneming, Carel Lurvink. Inmiddels wordt de organisatie geleid door de vierde generatie Lurvink. In 1993 werd het bedrijf bekroond met het predicaat "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier". Sinds 2000 is Carel Lurvink gevestigd aan de Marssteden in Enschede. Vanuit een ruim 12.500 vierkante meter groot magazijn wordt vrijwel elke bestelling snel uit voorraad geleverd. Naast drie fysieke locaties, Enschede, Hilversum en Winschoten, heeft Carel Lurvink een webshop, die toegankelijk is via www.carellurvink.nl. Bovendien kunnen klanten gebruikmaken van een bestel-app, voor extra bestelgemak.

Gerelateerde artikelen