Hoe WEPA u kan helpen met een circulaire oplossing

Circulair ondernemen met Wepa
Als facilitair manager vraagt u zich wellicht af hoe u een circulaire oplossing deel uit kunt laten maken van uw facilitair beleid. Een van de invalshoeken is om afvalstromen uit uw organisatie om te zetten in grondstof voor andere producten. Producten waar u als organisatie ook weer gebruik van kunt maken.

Denk bijvoorbeeld aan kantoorpapier, kartonnen koffiebekers en gebruikt handdoekpapier - deze stromen zijn na gescheiden inzameling inzetbaar als grondstof voor de productie van toilet- en handdoekpapier. En zowel kantoorpapier, koffiebekers als toilethygiëne zijn productcategorieën die gebruikt worden in organisaties. Door op deze manier invulling te geven aan uw productinkoop, kunt u spreken over een circulaire oplossing. En WEPA kan u daarbij helpen.

Waar begint u?

Wanneer u een circulaire oplossing met toilethygiëne wilt realiseren, adviseren wij alle collega’s die verantwoordelijk zijn voor Facilities, Inkoop- en Contractmanagement al vroeg te betrekken in het proces. Samen zult u de kaders scheppen en afspraken maken met de leveranciers. Vervolgens kijk u naar de sortering van de papieren afvalstromen. Correct scheiden bij de bron is een essentiële factor voor een succesvolle kringloop. Vervuiling van de stroom kan resulteren in een onbruikbare grondstof.

Een professionele oplossing om al uw afvalstromen te scheiden is dus van belang. Kunnen uw huidige dienstverleners hier een rol spelen? WEPA helpt u de juiste vragen te stellen aan uw afvaldienstverlener. Zo zorgen we ervoor dat aan de voorkant de sortering van de verschillende papierstromen op de juiste manier georganiseerd wordt. Daarnaast vraagt het ook draagvlak van uw collega’s en de schoonmaakpartij om het afval correct te scheiden. En elkaar erop aanspreken als het beter moet. Met communicatie en het faciliteren van het juiste gedrag komt u al heel ver. WEPA denkt graag met u mee en ondersteunt bij de ontwikkeling van communicatie over deze duurzame keuze.

 

Samenwerking in de keten

Samenwerking in de keten is noodzakelijk. Want circulair ondernemen kunt u niet alleen. Om een kringloop te realiseren heeft u meerdere partners nodig. Om te beginnen uw afvaldienstverlener voor de inzameling van kantoorpapier, papieren bekers en gebruikt handdoekpapier. WEPA die er duurzaam hygiënepapier van maakt. En tenslotte uw service- en distributiepartner die dit toilet- en handdoekpapier aan je teruglevert. Met elke partij zult u separate contracten hebben met wellicht verschillende looptijden. Door middel van een raamovereenkomst borgen we een kringloop, maar blijven de afspraken met uw bestaande leveranciers rondom de afvalinzameling en levering van sanitaire voorzieningen onveranderd. Als ketenpartners sluiten we op deze wijze lokaal de kringloop, sparen we het milieu en nemen wij gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het afval- en grondstofprobleem.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u interesse om uw toiletruimtes circulair te maken? Neem dan vrijblijvend contact op met uw Sector Specialist bij Carel Lurvink. Samen met een circulair expert van WEPA starten we de dialoog om de duurzame doelstellingen van uw organisatie te realiseren. Kijk voor meer informatie ook op www.wepa.nl.

Gerelateerde artikelen