Hoe kiest u de juiste schoenen voor in de Horeca?

Werkschoenen voor horeca personeel
Welke schoenen zijn het meest geschikt?

Het is belangrijk dat horecamedewerkers het juiste schoeisel dragen. Daarmee worden verwondingen of langdurige gezondheidsklachten voorkomen. Zowel het bedienend als het keukenpersoneel moet immers veel staan, waarbij de eerste groep bovendien ook heel wat metertjes loopt. Daarnaast wordt er met vloeistoffen en scherpe voorwerpen gewerkt die de nodige gevaren met zich meebrengen.

Wat zijn goede schoenen voor horeca?

Horeca schoenen voor de bediening moeten comfort en ondersteuning geven. Ademende materialen voorkomen overmatige transpiratie en een goede zool beschermt de enkel- en kniegewrichten. Ook de pasvorm is belangrijk. Dit voorkomt blaren en biedt goede ondersteuning.

Antislip-schoenen zijn binnen de horeca eigenlijk een must. Met name het keuken- en bedienend personeel heeft regelmatig met gladde vloeren te maken. Immers, het morsen van voedsel gebeurt nou eenmaal veelvuldig binnen deze sector. Een anti-sloopzool zorgt dat je minder snel uitglijdt en een eventuele nare val maakt.

Welke veiligheidsklasse is geschikt voor de keuken?

Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuken werkschoenen koopt, kunt u letten op veiligheidsklassen. Keukenpersoneel wordt aanbevolen om schoenen te dragen met een veiligheidsklasse S1P of S3. Deze veiligheidsklassen beschermen onder andere tegen scherpe voorwerpen. Wanneer er dan bijvoorbeeld een glasscherf of keukenmes op de schoen valt, beschermt de stalen neus de voet tegen verwonding.

S3 biedt de hoogte bescherming. S3-schoenen hebben bijvoorbeeld ook een ondoordringbare zool die verwonding aan de onderzijde van de voet voorkomt. En de waterdichte schacht voorkomt dat vloeistoffen door de schoen heendringen.

Waar koop je schoenen voor in de horeca?

Werkschoenen voor de horeca zijn onder andere verkrijgbaar bij de horeca-groothandel of leveranciers zoals Carel Lurvink. Weet u niet precies welke horeca schoenen het best passen bij de werkzaamheden van uw bedrijf? Vraag ons om hulp en onze adviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bellen op 053 - 434 43 43. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Gerelateerde artikelen