Hygiëne cruciaal in de zorgsector

Hygiëne cruciaal in de zorgsector
Disposable steeds meer in opkomst
Iedereen verdient een schone en veilige werkomgeving. Het is al sinds jaar en dag de missie van Carel Lurvink. Een missie die door de coronacrisis ineens een geheel nieuwe dimensie kreeg. Zeker binnen de zorg. Meer dan ooit is duidelijk dat optimale hygiëne van cruciaal belang is.

“Binnen de zorg is hygiëne inderdaad een van de belangrijkste parameters”, stelt Marcel Zwarteveen, sector manager Medical. “Hygiëne is bijna een eerste levensbehoefte. Dat was altijd al zo, maar de coronacrisis heeft dit belang meer aan de oppervlakte gebracht. De aandacht voor hygiëne en alles wat daarbij komt kijken is enorm toegenomen.”

Oplossingen

Carel Lurvink levert binnen de zorgsector een hygiënepakket dat zowel breed als diep is. “Van werkkarren tot desinfectiemoppen en van handschoenen tot schoonmaakmiddelen”, bevestigt Marcel Zwarteveen. “We bieden een totaalpakket aan middelen en materialen. Maar onze grootste kracht is onze toegevoegde waarde. We analyseren tegen welke hygiëneproblemen onze klanten aanlopen en zoeken daar passende oplossingen voor. Daarbij kunnen we terugvallen op een schat aan vak- en productkennis. Die delen we trouwens graag, onder meer via whitepapers, workshops en webinars. ”

“Heeft een klant een behoefte waaraan we vanuit ons bestaande assortiment niet kunnen voldoen, dan kijken we welke opties er op de markt zijn”, vervolgt Marcel. “Als het nodig is ontwikkelen we in samenwerking met een partner een geheel nieuw product, afgestemd op de klantwens. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een prototype waarvoor we samen met de klant een testomgeving opzetten. Zo is het onder meer gegaan met de disposable desinfectiemop die we voor de zorg hebben ontwikkeld.”

Disposable

Het toegenomen besef van het belang van een goede hygiëne heeft onder meer gezorgd voor een stijgende belangstelling voor disposables. Begrijpelijk, vindt Marcel Zwarteveen. “Hygiëne en disposable gaan uitstekend samen. En los van het hygiënische aspect, zien ook steeds meer gebruikers het gemak van single useproducten.” Het disposable-assortiment gaat dan ook veel verder dan de bekende ‘wegwerphandschoen’. Marcel: “Denk ook aan single use haarnetjes, schorten en uiteraard mondkapjes. Dat is nog maar een kleine greep, maar voor de zorg zijn dit perfecte producten. De markt voor disposables is heel innovatief. Zo hebben we onlangs een nieuwe lijn geïntroduceerd met voorbevochtigde doeken en moppen. Deze zijn zo samengesteld dat ze precies over de juiste vochtigheidsgraad beschikken.

Bovendien hebben disposables een bijkomend voordeel: een positief effect op het milieu. “Het klinkt vreemd, wegwerpartikelen die minder milieubelastend zijn dan producten die je vaker kunt gebruiken. Maar denk eens aan de meer traditionele textiele schoonmaakdoeken die je na gebruik moet wassen. Dit kost veel water, reinigingsmiddelen en energie. Los nog van het transport van en naar de wasserette. Wij, maar ook onze klanten en leveranciers, zijn ons daarvan zeer bewust. Het milieuaspect zal binnen de zorg zeker leiden tot een verdere focus op disposables.”

Gerelateerde artikelen