In het Veld schoonmaak: 'Disposable cleaning maakt een stuk sneller schoon'

Facility - Referentie In het Veld Groep
"Nooit gedacht dat het zo snel zou wennen"

“Nooit gedacht dat het zo snel zou wennen om schoon te maken met disposable microvezeldoeken en -moppen. Je haalt er echt al het stof mee weg en het werkt een stuk sneller. Zeker bij gebruik op vloeren.”

Waarschuwingsbordje

Rita Sleebos werkt al bijna 25 jaar als schoonmaakster. “In mijn dagelijkse werk maak ik veel vloeren schoon, onder meer bij Uzin Utz in Haaksbergen. Voorheen deed ik dat op de traditionele manier. Dat wil zeggen dat ik een vloer eerst reinigde met een dweilmop en een emmer water en daarna dweilde met een droge dweil. Maar dan nog bleef de vloer een tijdje gevaarlijk glad. We zetten er dan ook altijd een waarschuwingsbord bij.”

Droge stofwismethode

Nu gebruikt Rita de disposable microvezelmop in combinatie met een spraysteel. “Eerst reinig ik de vloer met de droge stofwismethode. Zo verwijder ik al het stof en de doekjes gooi ik weg. Vervolgens reinig ik de vloer plaatselijk met de spraysteel die de doeken bevochtigt. Nadrogen hoeft niet en het oppervlak is niet glad. Veiliger en bovendien minder belastend voor mijn schouders, want ik hoef niet meer de hele tijd met emmers water te lopen. Deze manier van schoonmaken levert een stralende vloer zonder strepen op. Het werkt voor tegelvloeren, parket, laminaat en gietvloeren. Ook het stofzuigen hebben we gedeeltelijk vervangen door de droge stofwismethode.”

Stofvrij

Naast vloeren maakt Rita bureaus en toiletten schoon. “Hiervoor gebruiken we CALU TTS disposable microvezeldoeken. Die nemen stof en vuil heel goed op en ze pluizen niet. Voorheen gebruikten we microvezeldoeken die iedere dag werden gewassen. Voor de toiletten gebruiken we disposable doeken die we voorbevochtigen. Ook dat werkt super. Met mijn ervaring weet ik precies hoe ik goed moet schoonmaken. Het is zwaar lichamelijk werk, maar met goede middelen prima vol te houden.”

Tevreden met resultaat

Ook Uzin Utz is tevreden, stelt Facilitair manager BertJan Zwiers: “Met de nieuwe methode verbruiken we minder water. Ook besparen we op de stroomkosten doordat de stofzuigers en wasmachines minder vaak gebruikt worden. Bijkomend voordeel is dat er minder (geluids)overlast is van stofzuigers.”

Gerelateerde artikelen