Kartonnen pallets; zeer licht, veilig en duurzaam

Algemeen - Kartonnen pallets zeer licht veilig en duurzaam v3
Groen is goed doen

Een volgende mooie stap in het vergroenen van ons logistieke proces is het gebruiken van kartonnen pallets. Deze pallets zijn een stuk lichter en een zeer duurzaam alternatief voor de houten variant. De pallets zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled karton en kunnen na gebruik door de klant gewoon bij het oud papier worden gezet.

Verbazingwekkend sterk en licht

Robin Wevers, Supply Chain Manager bij Carel Lurvink: “We onderzoeken steeds hoe we zo duurzaam mogelijk kunnen verpakken en vervoeren. Zo hergebruiken we binnengekomen dozen en opvulmateriaal, rijden onze vrachtwagens op HVO100-diesel en hebben we onze bussen vervangen door 100% elektrische bussen. Eind vorig jaar zijn we begonnen met het testen van kartonnen pallets. Onze collega’s in het warehouse zijn zeer enthousiast. De pallets zijn verbazingwekkend sterk. We kunnen er alles op pakken wat we moeten verzenden en ze zijn met de reachtruck, orderpicker en pompwagen verplaatsbaar. Bovendien zijn de kartonnen pallets een heel stuk lichter.”

Veilig en duurzaam

“Op dit moment maken we vooral gebruik van halve kartonnen pallets. Deze wegen nog geen 3.5 kilo per stuk. Dat is ruim 60% lichter dan een standaard halve europallet. Veel makkelijker te hanteren en tillen en dus minder kans op letsel, zoals rugpijn. Ook splinters en spijkers - die schade of verwondingen kunnen veroorzaken - zijn verleden tijd.

Het lichte gewicht is niet alleen een pluspunt voor onze collega’s, maar zorgt ook voor minder CO2-uitstoot en dieselverbruik tijdens het transport. En het feit dat ze gemaakt zijn van 100% gerecycled karton en na gebruik weer volledig gerecycled kunnen, maakt deze kartonnen pallets een nog duurzamere keuze.

Niet alleen wij zijn enthousiast, ook de reacties van onze klanten zijn positief. Geen houten pallets meer die in de weg staan, maar eentje die zij gewoon bij het oud papier kunnen zetten!”

Groen is goed doen - Jaarverslag 2022

Weten wat we allemaal nog meer doen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen? Lees dan ons Groen is goed doen jaarverslag.

Gerelateerde artikelen