Medewerker aan het woord: Bjorn Albersen

Bjorn aan het woord
Teamspirit en plezier als drijfveren: 'Logistieke kennis komt me goed van pas'
Bjorn Albersen (29) kwam op z’n twintigste als ‘broekie’ binnen bij Carel Lurvink als logistiek medewerker. Zijn gedrevenheid en teamspirit vielen op en al na twee jaar volgde promotie tot hoofd magazijn. Sinds kort is hij helemaal op z’n plek als sales support specialist Food Industry & Pharmacy.

Bjorn is een man van de praktijk. “Ik vond het een mooie uitdaging toen ik na twee jaar logistiek medewerker de kans kreeg om hoofd magazijn te worden. Als 22-jarige moest ik ineens leidinggeven aan een team van zes man. Oudere collega’s die hier al veel langer werkten dan ik. Maar ik kreeg veel steun en vertrouwen. Mijn dag was goed als we samen de klus weer geklaard hadden en iedereen met plezier zijn werk had gedaan.”

Volgende stap

Toch begon het na verloop van tijd te kriebelen bij Bjorn. “Ik wilde graag een volgende stap maken. Was toe aan iets nieuws. Liefst binnen Carel Lurvink, want ik heb het hier al acht jaar prima naar m’n zin. Hoe mooi zou het zijn als ik mijn logistieke kennis bijvoorbeeld in de verkoop zou kunnen inzetten of als schakel tussen de verschillende afdelingen?” Na enkele gesprekken deed de gewenste kans zich al snel voor: Bjorn mocht ‘ad interim’ bijspringen op de Frontoffice Sales Support. De samenwerking beviel van beide kanten prima en Bjorn voelde zich snel thuis in zijn nieuwe rol. “Dus toen er op de afdeling Sales Support een vacature kwam, was ik meteen enthousiast. Ik werk in een team met zeven collega’s en voel me hier helemaal op mijn plek.”

Malediven

Dat hij niet meer leidinggevend is, is voor Bjorn geen punt. Integendeel. “Ik kan en wil me nu vooral richten op mijn eigen ontwikkeling in deze functie. En mijn logistieke ervaring komt me uiteraard prima van pas.” En privé? “Ik ben al negen jaar samen met Iris. We wonen nu zes jaar samen. Met haar wil ik graag meer van de wereld zien. We hebben geen concrete trouwplannen, maar als het zover is, zou ik graag met haar op huwelijksreis naar de Malediven willen.”

Gerelateerde artikelen