Medewerker aan het woord Jorgen

Samen sporten is het leukst
Samen sporten is het leukst

Jörgen de Vries viert eind dit jaar zijn 12,5-jarig werkjubileum. Hij begon als verkoper binnendienst en deed de content voor de webshop ‘erbij’. Maar de webshop groeide, waardoor hij fulltime het contentbeheer oppakte. Jörgen heeft regelmatig contact met klanten. Hij houdt er namelijk van om met mensen te werken. Buiten zijn werk om zoekt hij die verbinding via sport.

Het samenbrengen van mensen met sport vindt Jörgen prachtig. "Hoe groter de groep hoe beter. Het is gewoon gezellig met elkaar. Natuurlijk is het doel ook om met z’n allen fit te blijven.” Dit verklaart waarom Jörgen niet een, niet twee, maar wel drie sportgroepen heeft. "Ik loop hard met Carel Lurvink-collega Marcel Zwarteveen, mijn vrouw en een van haar collega’s. Met een paar collega’s (en de directeur) stap ik een of twee keer per maand op de mountainbike. En meestal train ik op de donderdagavond met een clubje wielrenliefhebbers.” 

Enschede Marathon 

Jörgen startte zijn hardloophobby in 2005. Het begon klein, maar de afstanden werden steeds langer; in Rotterdam liep hij twee jaar geleden zijn eerste marathon. Het was erg warm. Jörgen haalde de finish, maar niet zonder sommige stukken te wandelen. Dit jaar maakte hij zich op voor de Enschede Marathon. "Eerder had ik voor wedstrijden een gezonde spanning, maar die was nu groter. Ik begon te twijfelen aan mezelf en voelde links en rechts wat pijntjes. Maar het startschot ging en dat was allemaal verdwenen.” Met perfecte weersomstandigheden en enthousiaste toeschouwers ging het Jörgen voor de wind. Hij behaalde de finish zonder te wandelen. Doel bereikt! 

Globetrotter

Met al dat gesport weet Jörgen de mooie plekjes van Europa wel te vinden. Hij heeft halve marathons gelopen in Berlijn en Praag. Er zijn plannen om eind dit jaar in Valencia een halve marathon te lopen. Zijn wielerclub zoekt elk jaar een mooie locatie in de bergen. Afgelopen jaar veroverde hij de Alpe d’Huez, dit jaar fietst hij door de Julische Alpen en Karawanken. 

Tijd voor tieners

Je zou bijna denken dat Jörgen geen tijd meer heeft voor andere dingen. Maar hij heeft een goede balans gevonden tussen werk, sport en privé. "Je hebt ook tijd voor jezelf en je gezin nodig. Mijn zoon werkt aan zijn eindexamens, mijn dochter voetbalt. Ik sta voor ze klaar wanneer ze me nodig hebben. En wanneer ik in het weekend ga sporten dan doe ik dat heel vroeg in de ochtend. Dan slapen ze toch nog”, grapt hij. 

Gerelateerde artikelen