Microvezeldoek Maximaal resultaat

microvezeldoek maximaal resultaat
Microvezeldoekjes zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse schoonmaak. Van professionele schoonmakers tot hobbyisten: iedereen zweert bij de microvezeldoek. Maar wat maakt de microvezeldoek zo gewild ten opzichte van een standaard schoonmaakdoek?\

Unieke eigenschappen

De microvezeldoek dankt zijn populariteit aan de polyestervezel en de polyamidevezel (nylon) waaruit de doek is samengesteld. Beide vezels hebben namelijk een unieke eigenschap. De polyamidevezel heeft een hoge aantrekkingskracht op vetten en olie (veel vlekken en met het oog waarneembaar vuil bestaan uit vet- en olieachtige substanties (a-polaire stoffen). Het is een stugge vezel waardoor hij makkelijk vuil verwijderd. De polyestervezel heeft als eigenschap dat het veel water en andere vloeistoffen kan absorberen. Deze twee eigenschappen maken de microvezeldoek ideaal voor het reinigen van diverse oppervlakken.

Splitting

De sterk reinigende werking krijgt de microvezeldoek echter vooral door de chemische behandeling die de doek ondergaat. Tijdens dit proces – het zogenoemde splitting proces – wordt er een deel van het polyester polymeer opgelost waardoor er ruimtes tussen de vezels ontstaat. Deze ruimtes hebben een grote capillaire werking; ze zuigen veel water en vuil op.

Tips

  • Voor reiniging kun je de microvezeldoek zowel droog als nat gebruiken.
  • Voor licht verontreinigde oppervlakken kan de doek het beste klamvochtig gemaakt worden.
  • Spoel de doeken niet uit met water als je ze wilt wassen, dat heeft niet zoveel zin. Je dient ze in de wasmachine te wassen bij minimaal 60℃.
  • Gebruik hierbij ook geen wasverzachter, dan verliest de doek zijn werking.
  • Microvezeldoeken voor eenmalig gebruik mogen na gebruik gewoon in de prullenbak.
  • Microvezeldoeken zijn er tegenwoordig ook voor de vloer.
  • Meer weten over ons CaluClean assortiment? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen