Mondkapjes tegen het coronavirus: do's en don'ts

Medical - Mondkapjes tegen het coronovirus - do's en don'ts
Tips voor correct gebruik
De wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft gezorgd voor een run op mondkapjes. Deze hebben echter alleen effect als u ze correct gebruikt. Sterker nog: bij verkeerd gebruik van mondkapjes ontstaat juist een grotere kans op besmetting. Waar moet u op letten?

Onderzoek van het Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft 737 Nederlanders gevraagd naar hun kennis over mondkapjes. Hieruit blijkt dat slechts 34% weet dat verkeerd gebruik juist zorgt voor een groter risico op besmetting. Daarnaast denkt ruim 50% van de ondervraagden dat het belangrijk is om in landen waar het coronavirus is geconstateerd continu een mondkapje te dragen. Nog eens 80% van de ondervraagden denkt dat het belangrijk is mondkapjes te dragen op openbare plekken in landen waar het coronavirus voorkomt.

Volgens het Rode Kruis hoeven echter alleen hulpverleners, mantelzorgers en mensen met koorts of luchtwegproblemen een mondkapje te dragen.

Waar moet u op letten?

Als u besluit een mondkapje te dragen, vervang het dan regelmatig en gebruik niet continu hetzelfde mondkapje. Raak het mondkapje na het dragen ook niet meer aan. Het virus kan dan op uw handen komen en zich alsnog verspreiden. Gaat u op reis naar een land waar het coronavirus is geconstateerd? Houd dan afstand van andere mensen als dat kan en was uw handen regelmatig met zeep of alcohol. Komt u in contact met iemand die ziekteverschijnselen vertoont? Dan is het belangrijk uw kleding te wassen om te voorkomen dat het coronavirus zich via uw kleding verspreidt.

Bekijk hieronder de video waarin onze collega Ninjo meer informatie geeft over ons CaluGuard FFP2 stofmasker.
No valid Datasource/Video ID has been defined.

Meer informatie

Heeft u vragen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen