Nette werkschoenen voor heren en dames

Nette werkschoenen voor heren en dames
Mogelijkheden van werk- en veiligheidsschoenen

Bent u op zoek naar representatieve werkschoenen die bijdragen aan de professionele uitstraling van uw bedrijf? Wilt u daarnaast rekening houden met bepaalde veiligheidsnormen? Om de juiste werk- en veiligheidsschoenen voor heren en dames te vinden, geven we hieronder advies en beantwoorden enkele veelgestelde vragen.

Waar kan ik nette veiligheidsschoenen kopen?

Nette veiligheidsschoenen worden veelal rechtstreeks bij de fabrikant of groothandel aangeschaft. Ook professionele schoenenwinkels of gespecialiseerde webshops verkopen deze schoenen. Het voordeel van een leverancier die een groot assortiment bedrijfskleding heeft, is dat u een ruime keuze heeft. Zo kunt u bij Carel Lurvink voor al uw werkkleding waaronder schoenen terecht. Hierdoor kunt u de werkschoenen en kleding goed op elkaar afstemmen en in één keer bestellen.

Zijn er nette werkschoenen beschikbaar met veiligheidsnormen?

Jazeker, in onze webshop vindt u zelfs een assortiment van meer dan 200 verschillende werkschoenen die aan verschillende veiligheidsnormen voldoen. Kwaliteit, draagcomfort en een moderne uitstraling staan daarbij voorop. Er bestaan diverse veiligheidsklassen voor veiligheidsschoenen. Hierdoor heeft u de garantie dat de medewerkers zo veilig mogelijk werken, terwijl ze er professioneel uitzien. De klassen variëren van S1 tot S5 en geven aan hoeveel bescherming de schoen biedt tegen specifieke risico's, zoals valgevaar, statische elektriciteit, smelten en branden, maar ook water en olie. Dit soort veiligheidsaspecten voorkomen verwondingen en verhogen daarmee de veiligheid op de werkplek.

Zo is de S1 veiligheidsschoen voorzien van een beschermneus (stalen neus) en gesloten hiel. Daarnaast heeft de schoen antistatische eigenschappen en een energie-absorberende hak. Bent u juist op zoek naar een anti-slipzool vanwege valgevaar? Dan kunt u bijvoorbeeld een S3 veiligheidsschoen kopen. Onze Sector Specialisten hebben alle kennis in huis over de veiligheidsnormeringen en denken graag met u mee! Op die manier kunt u de meest geschikte werkschoen voor uw bedrijf vinden.

Zijn er nette werkschoenen beschikbaar in brede maten?

Ook voor de medewerker met brede voeten zijn geschikte werk- en veiligheidsschoenen verkrijgbaar. Deze bredere maten verhogen het draagcomfort en zijn ergonomisch verantwoord. Zo verkopen wij van het luxe merk Emma twee types S3-veiligheidsschoenen die zowel in een standaard als een extra wijde maat besteld kunnen worden: de Emma Vito Frontier S3 ESD veiligheidsschoen laag en de Emma Valentino Frontier 164 S3 ESD veiligheidsschoen hoog.

Hoe onderhoud ik nette werkschoenen?

Regelmatig onderhoud van nette werkschoenen verlengt de levensduur. Lichte vervuiling mag gewoon met een vochtige doek verwijderd worden. Bij zwaardere vervuiling is het handig om aangekoekt vuil zoals modder eerst te verwijderen met een zachte borstel. Voor hardnekkige vlekken, die bijvoorbeeld ontstaan door pekel, zijn er speciale schoenreinigers verkrijgbaar.

Door regelmatig beschermende producten te gebruiken, wordt de schoen beschermd tegen vocht, vuil en bijtende producten. De werkschoen behoudt daardoor zijn representatieve uitstraling en zal langer meegaan. Producten als schoencrème, leervet en schoenwax, hebben een beschermende werking, maar geven ook een mooie glans. Daarnaast bestaan er water- en vuilafstotende sprays.

Wat zeker niet vergeten mag worden, is het drooghouden van de schoenen. Zijn de schoenen vochtig geworden, laat deze dan na gebruik goed drogen. En om de schoenen hygiënisch fris te houden, zijn er speciale sprays te koop. Hier vindt u onze onderhoudsmiddelen voor schoenen.

 

Gerelateerde artikelen