Nitril disposable handschoenen

Nitril disposable handschoenen, wat moet u weten?
Tips voor de aanschaf en gebruik van disposable handschoenen
Vroeger werden disposable handschoenen alleen door chirurgen en medici gebruikt. Nu zien we de wegwerphandschoen bijna op elke werkvloer. Ook de grondstoffen waarvan disposable handschoenen worden gemaakt, zijn veranderd. Latex is bekend, maar deze handschoenen zijn tegenwoordig vaak gemaakt van nitril. Wat nitril is, wat de voordelen zijn en meer handige informatie leest u in ons blog.

Nitril handschoenen in verschillende kleuren

Witte en transparante disposable handschoenen zijn standaard - en daarmee zo saai dat mensen ze zonder nadenken gebruiken. Geef een handschoen een felle kleur en de gebruiker is zich veel bewuster van de handschoen én van het belang om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Mede daarom zijn nitril wegwerphandschoenen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een andere reden voor het gebruik van verschillende kleuren is dat iedere zone binnen een bedrijf een andere kleur handschoen kan gebruiken, wat kruisbesmetting voorkomt.

Tips voor het gebruik 

  1. Trek disposable handschoenen correct aan. Verontreiniging op uw handen wordt overgebracht naar en door de handschoen. Was of desinfecteer daarom altijd eerst uw handen en droog ze goed af. Zorg ervoor dat u uw handschoenen op een schone plek aantrekt. Het is ook belangrijk horloges, ringen en andere sieraden af te doen voordat u uw handschoenen aantrekt (en bij voorkeur heeft u korte nagels zonder scherpe randjes). Zo voorkomt u dat de handschoen scheurt.

  2. Trek disposable handschoenen correct uit. Het belangrijkste om te onthouden bij het uittrekken van wegwerphandschoenen is dat u de buitenkant van de handschoen niet aanraakt. Doet u dat wel, dan kunt u ongewenste vloeistoffen, bacteriën of substanties op uw huid krijgen. Begin met uw dominante hand en trek eerst de handschoen van deze hand uit.

  3. Gebruik handschoenen altijd in de juiste maat. Als de handschoen te groot is, zorgt het loszittende materiaal voor minder vingergevoeligheid en grip. Als uw handschoen te klein is, loopt u het risico dat de handschoen scheurt waardoor u kans loopt op besmetting. Als disposable handschoenen langere tijd gedragen worden, kunnen ze ook oncomfortabel worden als ze te strak zitten, uw handen raken dan snel vermoeid. Koop nitril wegwerphandschoenen daarom altijd in de juiste maat, zodat ze voldoende bewegingsruimte bieden en comfortabel dragen.

Bescherming tegen chemicaliën, micro-organismen en virussen: EN ISO 374

Veel disposable handschoenen zijn gecertificeerd om bescherming te bieden tegen micro-organismen, maar zijn niet aantoonbaar geschikt om de gebruiker tegen virussen te beschermen. Hiervoor is de norm ISO 374 in het leven geroepen. Hierin staan de eisen voor handschoenen die beschermen tegen chemicaliën, virussen en micro-organismen.

  • EN ISO 374-1: staat dit op de verpakking, dan beschermt de handschoen tegen chemische stoffen. Let op: dit is niet van toepassing op ‘alle’ chemische stoffen. Raadpleeg onze whitepaper over EN ISO 374 voor meer informatie.

  • EN ISO 374-5: deze handschoenen beschermen tegen micro-organismen.

  • Als het woord ‘virus’ onder het icoon staat, bieden de handschoenen ook bescherming tegen virussen.

 

Alle ins en outs over disposable handschoenen voor de voedingsindustrie

 Bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor de voedselindustrie is het van groot belang om zorgvuldig te overwegen welk type bescherming het beste past bij uw specifieke behoeften. Een essentieel onderdeel van PBM in deze sector zijn wegwerphandschoenen. Deze handschoenen bieden niet alleen bescherming voor de drager, maar helpen ook bij het handhaven van hygiënestandaarden tijdens de voedselverwerking. Wilt u meer weten over de verschillende soorten wegwerphandschoenen die beschikbaar zijn en hun specifieke toepassingen in de voedingsindustrie? Lees dan dit blog.

Gerelateerde artikelen