Op 15 juni is het de Dag van de Schoonmaker

Dag van de Schoonmaker

Alle reden om uw schoonmaker(s) eens te bedanken

Op vrijdag 15 juni is het de Dag van de Schoonmaker, een dag waarop we onze schoonmakers en schoonmaaksters eens extra in het zonnetje zetten. Daar is alle reden voor! Schoonmakers doen hun werk vaak tijdens sluitingstijden, dus voor of na de uren waarin een kantoor of winkelpand door het personeel wordt gebruikt. Dat maakt schoonmakers vaak onzichtbaar, terwijl ze ongelooflijk belangrijk zijn. Alleen al om de volgende redenen!

• Schone werkplek. Schoonmakers vormen de basis van het hygiëneniveau in uw bedrijf. U merkt het eigenlijk pas als ze niet zijn geweest, bijvoorbeeld omdat overal een laagje stof ligt (wat niet alleen rommelig staat, maar ook nog slecht is voor de gezondheid). Schoonmakers zorgen ervoor dat uw kantoor of winkel er netjes en representatief uitziet. Belangrijk voor klanten, maar óók voor medewerkers.

• Schone details. Wist u dat telefoons, trapleuningen en toetsenborden vaak bronnen van vuil en bacteriën zijn? Uw schoonmaker weet het wél! Schoonmakers zorgen er dus voor dat ook zaken waar u zelf niet aan denkt grondig worden gereinigd.

• Schoon sanitair. Dit punt ligt voor de hand, maar is daarmee niet minder belangrijk. Toiletten en eventueel doucheruimtes zijn snel vies als er veel gebruik van wordt gemaakt door medewerkers en klanten. Schoonmakers houden deze ruimtes netjes en vooral: hygiënisch schoon. Ze zorgen er daarnaast voor dat de zeepdispensers op tijd worden bijgevuld. Nog zo’n detail waar we meestal pas aan denken als het pompje leeg is…

Goed schoonmaken is vakwerk

Op het eerste gezicht lijkt schoonmaken zo eenvoudig. Maar écht reinigen gaat veel verder dan een snelle stofdoek over de bureaus en een vochtige dweil over de vloer. Echt reinigen is gericht op hygiëne - en dat bereikt u alleen met serieus poetswerk en gebruik van de juiste reinigingsproducten. Vakwerk dus! Zet uw schoonmaker(s) op 15 juni daarom eens in het zonnetje. Ze verdienen het.

Meer informatie

Heeft u vragen over correct schoonmaken of over het gebruik van de juiste reinigingsproducten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Whitepaper

Meer informatie over het inkopen van schoonmaak in de publieke sector? Vraag dan onze whitepaper aan!

Vraag whitepaper aan

Gerelateerde artikelen