Optimale bescherming en draagcomfort met CaluPrevent BLS adembescherming

Optimale bescherming en draagcomfort met CaluPrevent BLS adembescherming
Inademen van schone lucht is essentieel voor de gezondheid
Niemand kan zonder zuurstof. Dat halen we uit schone lucht. Maar wat als de omgevingslucht verontreinigd is of een zuurstoftekort heeft? Zelfs de kleinste stofdeeltjes, gassen en dampen kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. Als op geen andere manier het inademen van deze gevaarlijke stoffen voorkomen kan worden, is het dragen van adembescherming verplicht.
In ons assortiment bieden we - naast de bekende A-merken - sinds kort ook een eigen zeer uitgebreide lijn hoogwaardige adembeschermingsproducten onder de naam CaluPrevent BLS. Henk-Jan Weisink, Sector Specialist Industry: “We hadden al een groot aanbod adembescherming, maar met het toevoegen van onze eigen producten kunnen we nog beter aansluiten op de wensen en behoeftes van onze klanten. Voor elke vraag kunnen we nu een passende, veilige en betaalbare oplossing bieden.”

Volledige productie in Europa

“Alle CaluPrevent BLS producten worden geproduceerd in Europa. Het transport van de fabriek naar ons magazijn is een stuk korter en daardoor veel minder belastend voor het milieu. De kosten voor het transport zijn ook een stuk lager, dus dat ziet de klant weer terug in de prijs van de producten. Door de kortere lijnen kunnen we bovendien sneller schakelen als het gaat om voorraadbeheer, maar ook als de klant specifieke wensen heeft.”

Maximale bescherming en optimaal comfort

Bij de ontwikkeling en productie van de adembescherming staat maximale bescherming en optimaal comfort centraal. Alle producten voldoen uiteraard aan de hoogste certificeringseisen, zonder dat dat ten koste gaat van het comfort. “Dit zie je onder andere terug in de stofmaskers. Het grote oppervlak van het masker staat garant voor een grotere afdichting van het gezicht. Het uitademventiel zorgt voor een lage ademweerstand. Daarnaast is er een neusclip aangebracht tussen het filtermateriaal. Hierdoor sluit het masker ook rondom de neus goed af en in combinatie met het uitademventiel dat de warme en vochtige lucht afvoert, is een beslagen (veiligheids)bril verleden tijd. De elastieken zijn gelast in plaats van geniet. Dit is duurzamer bij het recyclen, het voorkomt irritatieplekjes en lost het probleem op van losgeschoten nietjes die kwijt kunnen raken.”

Eenvoud van een wegwerpmasker, bescherming van een herbruikbaar masker

Voor optimale adembescherming is het van belang dat het goede masker wordt gekozen en dat deze op de juiste manier wordt gebruikt. Hoe eenvoudiger en slimmer het ontwerp, hoe makkelijker het is om de adembescherming veilig te gebruiken. Henk-Jan: “De 8000-serie is hier een heel mooi voorbeeld van. Dit zijn halfgelaatsmaskers met dubbele filters, die geen onderhoud of vervanging nodig hebben. De maskers bieden bescherming tegen deeltjes en gassen en zijn direct klaar voor gebruik. Het compacte formaat in combinatie met een lage positionering, zorgt voor een breed gezichtsveld. Een externe laag zorgt voor de bescherming van het filtermateriaal tegen vuil, stof en vloeistoffen. Dit verlengt de levensduur van het filter.”

Comfortabele en praktische halfgelaatsmaskers

“De CaluPrevent BLS 4000 halfgelaatsmaskers hebben een innovatief draagsysteem dat het mogelijk maakt het masker gemakkelijk te laten zakken, zonder dat het complete harnas verwijderd hoeft te worden. Daarnaast is het masker met slechts één handeling naar eigen wens af te stellen. En ook het demonteren van het masker kan binnen enkele seconden worden gedaan. Hierdoor kan het masker snel gereinigd worden. Uniek aan de 4000-serie is het gewicht. Het gelaatsstuk is minder dik, waardoor het totale gewicht van het masker met 25% is verlaagd. Dit maakt deze maskers een van de lichtste halfgelaatsmaskers die er verkrijgbaar zijn.”

Innovatief ontwerp volgelaatsmaskers

“Ook bij de CaluPrevent BLS volgelaatsmaskers is onderzocht hoe het comfort en gebruiksgemak nog verder verbeterd kon worden. Bij de 5000-serie zijn vooral verbeteringen aangebracht bij het vizier en de aansluiting op het gelaat. Het vizier heeft een hoge optische klasse, zonder vervormingen, en is volledig transparant. Hierdoor heeft de drager een goed gezichtsveld. Ook is het volgelaatsmasker zo ontworpen dat het vizier niet beslaat. Het harnas is op zes punten direct op de behuizing bevestigd. Op deze manier wordt de gezichtsafdichting niet vervormd en het gewicht van het masker gelijkmatig verdeeld. Het masker draagt hierdoor veel comfortabeler en veroorzaakt geen afdruk op het gezicht.”

Samen naar een veiligere werkomgeving

Wanneer goed ventileren van de ruimte niet mogelijk is of stoffen niet vervangen kunnen worden door alternatieven, is het verplicht om maskers te dragen. Welke maskers en filters er nodig zijn om veilig te kunnen werken, hangt af van de stoffen, gassen of dampen die op de werkvloer vrij kunnen komen. Elk filter beschermt namelijk tegen andere soorten deeltjes, gassen of dampen. “Om tot de meest optimale en veilige vorm van adembescherming te komen, komen wij graag langs op locatie. Op basis van de door de klant uitgevoerde risico-inventarisatie bepalen we welke adembescherming nodig is om de medewerkers een veilige werkomgeving te bieden.”

Gratis prijsvergelijking

Onze klanten besparen met CaluPrevent BLS tot wel 30% op hun adembescherming. Wilt u weten wat u kunt besparen? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Gerelateerde artikelen