Pilkington kiest voor duurzame toiletoplossing

Industry - Referentie Pilkington
Duurzame glasproducent kist voor duurzame toiletoplossing

Pilkington Nederland is een toonaangevend (isolatie)glasproducent voor de bouw. Vanuit de vier locaties in Nederland worden klanten, zoals glaszetters, aannemers, schilders, kozijnfabrikanten en gevelbouwers, bediend, maar ook relaties zoals architecten en overheden. Pilkington Nederland verzorgt glasoplossingen voor diverse toepassingsgebieden, van concertstadia tot ziekenhuizen, overheidsgebouwen, hotels, woningen of scholen. Innovatie en de wereld om hun heen staan daarbij centraal.

Bewust kiezen

"Wij adviseren onze klanten graag over energiebesparende en duurzame maatregelen binnen ons vakgebied. Aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is namelijk verankerd in onze organisatie. De essentie van ons duurzaamheidsbeleid is dat elke medewerker en leverancier bij beslissingen een zorgvuldige afweging maakt tussen mens, bedrijf en omgeving. Door het maken van bewuste keuzes willen wij een belangrijke rol spelen in het creëren van een betere wereld,” vertelt Herbert oude Luttikhuis, destijds verantwoordelijk voor Inkoop bij Pilkington Nederland.

In lijn met dit duurzaamheidsbeleid is het dat Carel Lurvink, producent en leverancier van schoonmaak- en veiligheidsartikelen, BlackSatino heeft aanbevolen voor de toiletruimtes. “Het spreekt ons aan dat we door BlackSatino te gebruiken ook onze footprint reduceren,” vervolgt Herbert oude Luttikhuis. “We werken met 150 FTE bij Pilkington Nederland en zijn ervan overtuigd dat we ook zo ons steentje kunnen bijdragen.” Op de diverse Pilkingtonlocaties in Nederland, waaronder één productielocatie, Service Center en vier verkoopvestigingen, zijn alle toiletgroepen ingericht met het BlackSatino toilethygiëneconcept. “Zo creëren we een uniforme uitstraling op al onze toiletten en dragen we ook op deze manier bij aan ons overkoepelend duurzaamheidsbeleid.“

Concrete besparingen

“Duurzaamheid en dan met name de Cradle to Cradle certificering van BlackSatino is voor ons een heel belangrijke factor geweest in de overweging. Maar uiteindelijk was het de combinatie van prijs, design én de mogelijkheid voor een complete en functionele duurzame oplossing in één stijl, waarom we voor BlackSatino hebben gekozen. En naar alle tevredenheid. De toiletruimtes zien er verzorgd en modern uit. Bovendien hebben we in het afgelopen jaar 16.846 liter water, 581 kWh energie, 631 kg CO2-uitstoot en 1165 kg aan bomen bespaard. En ook niet onbelangrijk, BlackSatino is vrij van schadelijke chemicaliën waardoor we ook onze medewerkers en bezoekers een veilig product kunnen aanbieden.”

“Carel Lurvink is hierin voor ons een onmiskenbare schakel. Het persoonlijke advies, maar vooral ook het meedenken en samen kijken naar duurzame oplossingen voor de verschillende vraagstukken die er bij Pilkington Nederland liggen, maakt Carel Lurvink voor ons een preferred supplier.” Erwin van Aken, Sector Manager Industry bij Carel Lurvink legt uit: “Het mooie van Pilkington Nederland is dat ze een bepaald duurzaamheidsbeleid hebben en daar ook op acteren. Ook achter de schermen bij bijvoorbeeld de keuze voor hun toiletinrichting. Door samen de behoeften te inventariseren van de klant kunnen wij met ons brede assortiment een passende oplossing aanbieden. En dat gaat verder dan alleen wat ze vandaag nodig hebben. Wij denken mee en wij denken vooruit.”


Dezelfde mindset

Pilkington Nederland is continu bezig met verduurzaming van hun activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn LED verlichting, tochtsluizen, ISO 14001-certificering en de vlakglasrecycling, waarbij op de verschillende locaties glasafval gescheiden wordt en derden ook glasafval kunnen storten. Dit wordt vervolgens gerecycled door Vlakglas Recycling Nederland. Vlakglasrecycling is goed voor het milieu, het bespaart bovendien grondstoffen én energie. Schoon vlakglas is 100 procent herbruikbaar. “We vinden het belangrijk om deel te nemen aan de circulaire economie. Op deze manier zetten we ook stappen in die richting”, aldus Herbert oude Luttikhuis.

Erwin vult tenslotte nog aan: “Het was bijna voor de hand liggend om deze twee bedrijven, Pilkington Nederland en WEPA als producent van BlackSatino, aan elkaar te linken. Ze hebben dezelfde mindset als het gaat om duurzaamheid en circulair doen. Een perfecte match!"

Gerelateerde artikelen