Redenen om te reinigen en desinfecteren met schuim in plaats van vloeibare middelen

Food - Redenen om te reinigen en desinfecteren met schuin in plaats van vloeibare middelen
Wat zijn de voordelen en waar moet u op letten voor correct gebruik?
De voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en ook andere sectoren stappen steeds vaker over naar schuim in plaats van vloeibare reinigingsmiddelen om schoon te maken en te desinfecteren. Schuim heeft dan ook een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van vloeistoffen. Voorwaarde is wel dat het schuim correct wordt gebruikt. Wat zijn de voordelen en waarop moet u letten voor een correct gebruik? U leest het hieronder.

De voordelen van schuimreiniging

Schuimreiniging biedt verschillende voordelen ten opzichte van reiniging met vloeibare schoonmaakmiddelen. Allereerst is heel eenvoudig visueel te controleren of het volledige oppervlak in contact komt met het reinigingsmiddel. Het schuim blijft immers duidelijk zichtbaar. Schuim heeft daarnaast een langere contactduur met het te reinigen oppervlak, omdat het niet wegvloeit. Bovendien heeft schuim een ‘kruipend’ vermogen, waardoor het moeilijk te bereiken plaatsen bereikt en ook goed op deze plaatsen hecht. Dat maakt reinigen of desinfecteren met schuim dus effectiever. Een ander voordeel is dat schuim geen ‘aerosol’ vormt. Dit zijn zeer kleine druppeltjes die in de lucht terechtkomen.

Waarop moet u letten bij schuimreiniging?

Net als bij iedere andere vorm van reiniging is het belangrijk dat het schuim het volledige oppervlak raakt. Om te profiteren van de langere contactduur, moet u vooral bij het reinigen en desinfecteren van verticale oppervlakken (zoals muren en wanden) daarnaast de juiste werkwijze toepassen. Breng het schuim aan van onder naar boven. Door de zwaartekracht zakt het schuim anders te snel omlaag. Breng het schuim daarnaast aan van links naar rechts en voorkom overlap. Een dubbele laag schuim wordt namelijk zwaarder en zakt daardoor ook eerder naar beneden. Om het schuim correct aan te brengen, heeft u daarnaast een reinigingssysteem nodig. U heeft daarbij keuze uit decentrale, centrale of mobiele reinigingssystemen.

Meer informatie

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment producten voor het reinigen en desinfecteren met schuim. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw bedrijf en werkzaamheden. Heeft u vragen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen