Schoonmaakbedrijf Rein Gaal: 'Prewet als tussenoplossing'

Rein Gaal prewet als tussenoplossing
Gewend aan traditionele schoonmaak
Schoonmaakbedrijf Rein Gaal Uit Steenwijk mocht dankzij een aanbesteding afgelopen december een zorginstelling met 63 locaties als klant verwelkomen. Carel Lurvink adviseerde over de te kiezen schoonmaakwijze.

Tussenweg

“Aan de opdracht was als voorwaarde gekoppeld dat we de bestaande medewerkers zouden overnemen”, vertelt directeur Remi Gaal. “Voor die mensen een behoorlijke overgang.” Een stap die Remi niet nog groter wilde maken door in een keer over te gaan op disposable cleaning. “Ze waren gewend schoon te maken op een traditionele manier, met moppen en doeken van textiel. In overleg met Carel Lurvink hebben we daarom gekeken naar een tussenweg.”

Trainingen

Die werd gevonden in een systeem met werkwagens van Vileda met afsluitbare deksels en een zogenaamde impregnatiezeef. De schoonmakers kunnen hiermee de (textiele) moppen en doeken op basis van pre-wet vooraf bevochtigen. Remi Gaal: “En voor een juiste toepassing verzorgde Carel Lurvink diverse trainingen voor onze medewerkers.”

Diepe reiniging

Remi Gaal is over de ‘tussenstap’ uitstekend te spreken. “Een optimaal resultaat, met minder gebruik van water en middelen. Bovendien kunnen we in een later stadium eenvoudig overstappen op disposable. En dat zonder al te grote aanpassingen of investeringen. Op een aantal locaties gaan we al met disposable testen.”

Traditionele aanpak

In bepaalde situaties blijft Remi voorkeur houden voor een meer traditionele aanpak. “Disposable werkt heel goed om bijvoorbeeld kruisbesmetting tegen te gaan. Maar traditionele middelen geven soms een net wat diepere reiniging. Denk bijvoorbeeld aan schooltoiletten, waar nog wel eens een plas naast de wc gaat.

Voorop staat dat we heel blij zijn met de begeleiding van Carel Lurvink in het hele proces. We streven naar langdurige relaties en een leverancier als Carel Lurvink is een echte partner. Die heb je ook nodig als je, zoals wij, wilt groeien. Steenwijk vormt de basis, maar we zijn actief in heel Overijssel, Drenthe en Friesland. Onze ambitie is heel Noord-Nederland te gaan bedienen.”

Gerelateerde artikelen