SealteQ: 'Wij zochten een nieuwe kennispartner'

SealteQ referentie
Wij hadden een tender onder vijf leveranciers uitgezet
SealteQ is gespecialiseerd in het verlengen van de levensduur van beton- en staalconstructies. Door een enorme groei ontstond de wens het inkoopbeleid te verbeteren; minder leveranciers en minder transportmomenten. Op zoek naar een nieuwe partner voor schildersbenodigdheden, afplak- en beschermmateriaal, werd daarom in 2020 een tender onder vijf leveranciers uitgezet.

Vanuit zeven vestigingen voert SealteQ renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zowel aan civieltechnische, infrastructurele en industriële installaties, als aan vastgoedobjecten in de woningbouw- en utiliteitssector. Jeroen Kroeze, hoofd Inkoop bij SealteQ: “We verlengen de levensduur van de kostbare assets van onze opdrachtgevers, door deze op de juiste wijze opnieuw te conserveren. Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog. Daartoe werken wij met de beste mensen en producten. Alleen dan kunnen wij de coatings optimaal aanbrengen op de vloeren, staalconstructies of beton. Naast kwaliteit van producten, stelden wij nog andere eisen aan de leverancier, zoals; leveringssnelheid, MVO en expertise. Het feit dat Carel Lurvink op al deze vlakken goed scoort, maakt dat wij voor hen gekozen hebben.”

Kennispartner

“Doorslaggevend was de kennis en kunde die Carel Lurvink heeft op het gebied van ons specialisme. Zo bleken hun rollers al gebruikt te worden door leveranciers van onze bouwchemische producten. En zijn hun producten bestand tegen de chemische stoffen van ons 2-componentenmateriaal. Toen we zagen dat ze de rollers staand en niet liggend vervoerden, was dat voor ons meteen een goed teken”, lacht Jeroen. “Dat voorkomt dat de rollers vierkant worden, wat niet prettig werkt en het resultaat niet ten goede komt. Vanaf de start is de samenwerking nagenoeg probleemloos verlopen. En is er iets aan de hand, dan wordt dat snel opgepakt. Ze reiken een oplossing aan of komen op locatie om mee te kijken. We zochten bewust een kennispartner. Dat verzekert ons ervan dat we altijd op de hoogte worden gebracht van betere producten, ontwikkelingen en besparingsmogelijkheden.”

Voorkomen van stagnatie

“De leveringsvoorwaarden speelden bij ons een belangrijke rol. Dankzij het eigen vervoer kan Carel Lurvink snel én op projectlocatie uitleveren. Dit voorkomt dat een project onnodig stil komt te liggen. Immers, in ons vak weet je vooraf niet altijd wat je gaat tegenkomen. Het is ook prettig dat we goede afspraken konden maken. Rondom de facturering is bijvoorbeeld het een en ander op elkaar afgestemd zodat er een vlotte doorstroom ontstaat. Dat scheelt ons weer administratieve uren.”

CO2-prestatieladder

“MVO is voor SealteQ belangrijk. Vandaar dat wij ons hebben ingezet om te voldoen aan de eisen van de CO2-prestatieladder en het CO2-certificaat niveau 3 hebben behaald. Ons streven is om uiteindelijk niveau 5 te halen. Daarvoor is het van belang dat je samenwerkt met leveranciers die zich eveneens inzetten voor de vermindering van hun CO2. Ook dit aspect kunnen we bij Carel Lurvink afvinken, waarmee we dus eigenlijk voorsorteren op de toekomst.”

Gerelateerde artikelen