Thermo-werksokken voor een koude omgeving

Thermo-werksokken voor een koude omgeving
Enkele weetjes rondom thermo-werksokken

Om ook tijdens koude werkomstandigheden comfortabel te werken, zijn er thermo-werksokken verkrijgbaar. Hieronder beantwoorden wij enkele veelvoorkomende vragen rondom deze sokken.

Zijn thermo-werksokken geschikt voor werken in koude omgevingen?

Thermokleding is een verzamelnaam voor kleding die het lichaam optimaal warm houdt. Werkt u regelmatige in een koude omgeving, dan weet u hoe belangrijk het is om goed beschermd te zijn tegen de kou. Thermo-werksokken houden de voeten warm en zijn dan ook geliefd bij mensen die werken in de bouw- of industriesector. Denk aan wegenbouwers, bouwvakkers of medewerkers van de vriesafdeling binnen de foodsector.

Welke materialen worden gebruikt voor de productie van thermo-werksokken?

Thermo-werksokken worden gemaakt van verschillenden materialen. Elke type materiaal heeft specifieke eigenschappen en dus zijn voor- en nadelen. Wol is een natuurlijk materiaal, houdt warmte vast en heeft een sterk absorberend vermogen. Dat voorkomt transpiratie. Een nadeel is dat wol makkelijk pluist en minder makkelijk wasbaar is. Fleece is een synthetische stof met een grote isolerende werking, zodat de voeten heerlijk warm blijven. Een voordeel van fleece is dat het lichtgewicht is. En het houdt minder water vast. Worden wollen sokken nat, dan worden ze ook erg zwaar. Dit is niet het geval bij fleece sokken. Daar staat tegenover dat wollen sokken milieuvriendelijker zijn.

Katoen is eveneens een natuurproduct. Katoen ademt en absorbeert transpiratievocht goed. Het houdt minder goed warmte vast, maar door de katoenen stof dikker te weven is het alsnog prima geschikt voor het maken van winter-sokken. Door katoen in lussen te weven, ontstaat badstof. De luchtlaag die deze lussen creëren, zorgt voor een goede isolering en houdt daarmee het lichaam heerlijk warm. Badstof wordt dan ook regelmatig gebruikt voor de fabricatie van warme werksokken.

Zijn er speciale thermo-werksokken beschikbaar voor de winter?

Er zijn thermo-werksokken voor verschillende weersomstandigheden verkrijgbaar. Hoe dikker de geweven stof, des te meer zal de sok de lichaamswarmte vasthouden. Sommige thermo-sokken bevatten zelfs speciale kussentjes. Deze zorgen voor extra warmte en geven daarnaast extra comfort en schokdemping. Met deze thermo-sokken blijven de voeten zelfs bij de laagste temperaturen lekker warm. 

Kan ik thermo-werksokken dragen tijdens het werken in de zomer?

Voor de zomer adviseren wij de speciale zomer-werksokken, zoals onze Bata Cool sokken. Deze zijn dusdanig ontworpen dat ze voor een goede luchtcirculatie zorgen. Dat houdt de voeten bij hogere temparturen koel en droog. En erg fijn, blaren worden ook nog eens voorkomen! Of kies voor allseason sokken die geschikt zijn voor meerdere temperaturen.

Is er een groot verschil tussen thermo-werksokken en gewone werksokken?

Het verschil is dat thermo-werksokken speciaal gemaakt zijn om voeten in een koude omgeving warm te houden. Gewone werksokken hebben deze functie niet.

Selectie van onze Thermosokken

Gerelateerde artikelen