Thermokleding tijdens werk voor extra comfort

Thermokleding voor warme en koude dagen
Thermokleding voor de koude en warme werkdagen
Thermokleding onder uw werkkleding heeft veel voordelen. In de winter houdt het u warm en in de zomer zorgt een thermoshirt er juist voor dat u het niet te warm krijgt. Thermokleding is naadloos, sluit goed aan op de huid en voorkomt schuurplekken.

Verschillende soorten thermokleding

Thermokleding is gemaakt van verschillende materialen, zoals polyester, acryl en katoen. Deze materialen zijn ademend, waterdicht en isolerend. Polyester en polypropyleen zijn synthetische materialen die goed isoleren en vocht afvoeren. Katoen is een natuurlijk materiaal dat ademt en vocht opneemt, maar minder isolerend is dan polyester en polypropyleen. Veel thermokleding wordt gemaakt van een combinatie van deze materialen, zodat uw thermokleding ademend is, vocht opneemt, goed isoleert en vocht afvoert.

Kan ik thermokleding dragen tijdens warme dagen?

Als het warm is, transpireert u sneller en juist daarom kunt u een thermoshirt ook goed dragen tijdens warme dagen of in een warme werkomgeving. Goed ademende thermokleding voert vocht en dus transpiratie af naar buiten, waardoor u het minder snel te warm krijgt. Het is wel belangrijk om tijdens warme dagen te kiezen voor een dunne goed ademende thermolaag die goed op uw lichaam aansluit en die vooral niet isolerend werkt, want daarmee houdt u de warmte juist vast.

Is thermokleding waterdicht?

Sommige thermokleding is waterdicht, terwijl andere alleen waterafstotend is, dus het is belangrijk om goed naar de eigenschappen te kijken voordat u tot aanschaf over gaat. Waterdichte thermokleding is ideaal voor werkomgevingen waar u vaak in contact komt met water of vocht, zoals in de bouw of landbouw.

Kan ik mijn thermokleding zelf waterdicht maken?

Wilt u gewone thermokleding waterdicht maken, dan kunt u hiervoor een waterdicht spray gebruiken. Houd er hierbij wel rekening mee dat de waterdichtheid niet heel lang stand houdt, zeker niet bij veelvuldig wassen en dat het dus regelmatig opnieuw moeten worden aangebracht.

Welke soorten thermokleding zijn er?

Alle kleding is in principe ook als thermokleding te krijgen, waaronder ondergoed, jassen, broeken, handschoenen en sokken. Hoeveel thermokleding u tijdens uw werk nodig heeft, is heel erg afhankelijk van uw werkomstandigheden en hoe snel u het koud (of warm) heeft.

Welke maat moet ik kiezen voor thermokleding?

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor thermokleding, zodat het goed past, comfortabel zit, vocht kan afvoeren en warmte kan vasthouden. Voor het afvoeren van vocht en daarmee warmte, is het belangrijk dat de kleding goed aansluit. Hoe beter het aansluit, hoe beter uw zweet wordt afgevoerd en uw lichaam warm blijft. Het moet natuurlijk niet te strak zitten en u in uw bewegingsvrijheid beperken tijdens uw werk.
Thermokleding die wat losser zit, is meer geschikt voor het warmhouden van uw lichaam. Het is dus maar net waar u uw thermokleding voor nodig hebt.

Kan ik thermokleding dragen als ik allergisch ben voor bepaalde materialen?

Als u allergisch bent voor bepaalde materialen of stoffen, dan is het belangrijk om thermokleding te kiezen waar deze materialen niet in zitten. Thermokleding functioneert het beste als het direct op de huid zit en dat betekent dat eventuele materialen waar u allergisch voor bent, ook direct op uw huid zitten. Als u allergisch bent voor bepaalde synthetische materialen, kunt u kiezen voor thermokleding gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe of merinowol.

Is thermokleding duur?

De prijs van thermokleding kan variëren en is afhankelijk van de kwaliteit, pasvorm en het soort materialen. Hoogwaardige thermokleding is meestal duurder, maar het heeft vaak een betere prestatie en een langere levensduur. Goedkopere thermokleding kan ook effectief zijn, maar kan minder duurzaam zijn en de thermische eigenschappen kunnen snel minder worden. Als u werkt in omstandigheden waar thermokleding nodig is om comfortabel te kunnen werken, dan heeft u meer baat bij duurdere en daarmee kwalitatief betere thermokleding dan als u slechts af en toe thermokleding nodig heeft. Om de kosten te drukken is het handig om aanbiedingen in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen