Toon aanwezigheid van Listeria aan binnen 24 uur

Hygiena Insite Listeria
Nu in ons assortiment: Hygiena Insite Listeria testen
Terugroepacties van met Listeria besmette voedingsmiddelen waren de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie, listeriose, kan veroorzaken. De kans op besmetting is niet groot, maar de gevolgen daarentegen kunnen ernstig zijn. Zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen meer risico. Zo werd in oktober bekendgemaakt dat er drie personen zijn overleden en een vrouw een miskraam kreeg als gevolg van een listeriabesmetting

Listeria is niet eenvoudig te bestrijden. De bacterie kan overleven én groeien onder ongunste omstandigheden, bijvoorbeeld in een zuurstofarme en gekoelde omgeving. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. Hoewel Listeria voornamelijk voorkomt in levensmiddelen van dierlijke oorsprong, kunnen ook plantaardige producten ermee besmet zijn.

Zelfstandig uitvoeren van Listeria bacterie testen

Preventie en vroegtijdig opsporen van Listeria is van levensbelang. Bedrijven in de voedingsindustrie moeten daarom regelmatig monsters nemen om producten te testen op Listeria. Deze laboratorium onderzoeken zijn verplicht, maar voor veel bedrijven een lastig te beheersen proces. Wij adviseren onze klanten daarnaast om zelfstandig Listeria bacterie testen uit te voeren om snel actie te kunnen ondernemen en kosten te besparen.

Snelle, nauwkeurige resultaten met Hygiena Listeria testen

Met de Insite Listeria test van Hygiena kan de aanwezigheid van de bacterie worden aangetoond. De informatie is sneller voorhanden dan bij laboratorium onderzoeken. U heeft al een positief resultaat (= aanwezigheid van Listeria) na 24 uur en een geconfirmeerd negatief resultaat na 48 uur incubatietijd. De test is eenvoudig af te lezen; een bruine/zwarte verkleuring duidt op de aanwezigheid van de Listeria bacterie. Met de mini incubator van Hygiena kunt u tot 11 testen tegelijk afnemen. Voorzien van een vaste temperatuur van 37 °C, ideaal wanneer maximale gevoeligheid gewenst is.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze testen? Neem contact met onze specialisten op via 053 - 434 43 43 of mail naar [email protected]. Onze collega‚Äôs vertellen u er graag meer over.

Gerelateerde artikelen