Truckrun 2018, door de ogen van onze chauffeurs 

TruckRun 2018, door de ogen van onze chauffeurs
Op zaterdag 9 juni hebben Iwan en ik, Herman, meegereden met de TruckRun, een rit door de regio met vrachtwagens. Nu rijden wij wel vaker door de regio, maar nog nooit met iemand met een verstandelijke of geestelijke beperking als bijrijder.

We wisten niet zo goed wat ons te wachten stond, maar eenmaal aangekomen bij De Grolsch Veste werd het al snel duidelijk. Dit wordt een feestdag voor de bewoners van De Twentse Zorgcentra. Het is de 27ste TruckRun en dat is goed te merken. Het is super geregeld voor bijrijders en chauffeurs, van hapjes en drankjes tot muziek en begeleiding.

Tijdens het opstellen van de vrachtwagens (meer dan 400!) staan Iwan en ik op het startterrein met kippenvel te kijken als de eerste 50 trucks met zeer vrolijke bijrijders vertrekken richting autobaan. Geweldig, wat is dit prachtig om mee te maken! We houden ons groot en gaan richting onze Carel Lurvink trucks. We mogen als 336ste en 337ste truck van start gaan, maar dat duurt nog even.

Inmiddels zijn onze bijrijders ook aangekomen; een gezin met 2 jongens. De jongste gaat samen met zijn moeder bij Iwan in de Volvo FM trekker. De vader laat weten dat hun oudste zoon van 14 jaar helaas niet mee kan gaan. Hij heeft een woedeaanval gehad in zijn woongroep en heeft veel schade aangericht. De ouders zijn daar nog best wel van onder de indruk. Er is daarom gekozen om de vader van het gezin mee te laten rijden en hij is mijn bijrijder, we rijden in de Volvo FE bakwagen.

Onze collega’s Joris en Patrick zijn nog even langs geweest en hebben allebei hun zoontje meegenomen. De kinderen vinden het een heel spektakel en genieten van alle vrachtwagens en de luide claxons. Ook Brenda en Caspar Lurvink kwamen kijken en hun zoon heeft met zijn drone mooie beelden gemaakt van de rit.

De tijd tikt door en inmiddels zijn vrachtwagen 336 en 337 aan de beurt. Onder begeleiding van een motoragent met toeters en bellen vertrekken we via de autobaan naar Delden. Vanuit Delden rijden we naar Bornebroek en dan richting Almelo. Het is geweldig om te zien hoeveel toeschouwers we hebben. Er staan en zitten veel mensen langs de route. Een stukje verder rijden we via Vriezenveen door Westerhaar en daar staat onze collega Dinand met zijn moeder te zwaaien. Geweldig wat een vreugde op straat! Maar ook in de cabine is het feest en wordt er heftig op de claxon gedrukt.

We komen inmiddels de eerste groep weer tegen, ze zijn op de terugreis. Na een prachtige rit door ons mooie groene Twenteland rijden chauffeurs en bijrijders weer richting De Grolsch Veste in Enschede. Bij het uitstappen en afscheid nemen van de bijrijders zijn we het er met z’n allen over eens dat het een geweldige en prachtig mooi dag was. Iwan en ik kijken nu alweer uit naar TruckRun 28 in 2019.
Via deze weg willen wij graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.

Groetjes Iwan & Herman 

Gerelateerde artikelen