Welke EHBO-koffer heeft u nodig?

Welke EHBO-koffer heeft u nodig
En wanneer heeft u voor het laatst uw EHBO-koffer gecheckt?

Elk bedrijf is verantwoordelijk voor de organisatie van eerste hulp en moet de veiligheid van medewerkers zo veel mogelijk kunnen garanderen. Ook tijdens ongevallen. Volgens de Arbowet is het hebben van een EHBO-koffer in iedere organisatie verplicht. Hier zijn ook eisen aan verbonden.

Zo moet op iedere afdeling of unit een EHBO-koffer aanwezig zijn. Deze koffer moet duidelijk in het zicht hangen, met een EHBO-pictogram erboven, en moet binnen 30 seconden beschikbaar zijn. Daarnaast is het van belang dat de EHBO-koffer compleet, actueel en verzegeld is.

Wat is het verschil tussen de verschillende koffers?

Er zijn drie verschillende koffers: EHBO-koffer A, EHBO-koffer B en de BHV-koffer. EHBO-koffer A is geschikt voor bedrijven vanaf 25 personen. EHBO-koffer B en de BHV-koffer zijn geschikt voor bedrijven tot 25 personen.

De inhoud van koffer A en B komt grotendeels overeen. Beide koffers zijn gevuld met artikelen die u in de meest voorkomende situaties nodig zult hebben. Het voornaamste verschil zit ‘m in de aantallen. Omdat koffer A geschikt is voor organisaties met meer dan 25 personen, vindt u in deze koffer grotere aantallen én meer varianten van een artikel. Bijvoorbeeld drie soorten afmetingen snelverband i.p.v. twee.

Het verschil tussen EHBO-koffer B en de BHV-koffer is dat deze laatste een meer gevarieerde inhoud heeft. Zo vindt u in de BHV-koffer onder andere hechtstrips en een reddingsdeken.

Controleren van uw EHBO-koffer

Met alleen een EHBO-koffer bent u er nog niet. Minstens zo belangrijk is het regelmatig controleren en bijvullen van de koffer. Dit mag u zelf uitvoeren, maar kunt u ook uitbesteden. Ook na gebruik van slechts één of enkele artikelen, moet de koffer worden aangevuld en opnieuw worden verzegeld. Zo weet u zeker dat u nooit misgrijpt.

Daarnaast bent u verplicht om de EHBO-koffer jaarlijks te laten keuren. Tijdens de keuring wordt er gekeken of de koffer compleet is en of de houdbaarheidsdatum van artikelen niet verlopen is. Wanneer de koffer is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een officiële keuringssticker met keuringsdatum en is de EHBO-koffer weer gereed voor gebruik!

Carel Lurvink helpt u graag!

Wij beschikken over een breed aanbod EHBO-artikelen. Bent u nieuwsgierig naar dit assortiment of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 – 434 43 43. Wij helpen u graag verder!


Gerelateerde artikelen