Filters

Textiel poetsdoeken

7 producten

De voordelen van textiele poetsdoeken

Textiele poetsdoeken bieden vaak een uitkomst als papieren poetsrollen niet volstaan. Bijvoorbeeld voor de wat zwaardere reinigingsklussen. Deze poetsdoeken zijn gemaakt uit oud textiel, zoals gebruikte kleding en lakens. Uiteraard worden deze stoffen gewassen en ontdaan van knopen, ritsen en andere harde delen om beschadigingen te voorkomen. Daarna worden ze versneden, zodat ze allemaal ongeveer dezelfde afmetingen hebben. Omdat de textiele poetsdoeken bestaan uit 100% gerecycled materiaal, draagt het gebruik hiervan bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval. Een ander voordeel is dat u de doeken na gebruikt kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken.

De textiele poetsdoeken worden verpakt in handige dozen, waar bijvoorbeeld 8 of 10 kilo aan doeken inzitten. Deze dozen hebben aan één kant een opening, zodat u de doeken er makkelijk een voor een uit kunt halen. Er worden verschillende soorten materialen gebruik voor de poetsdoeken, zoals katoen, tricot en badstof.

Verschillende soorten textiele poetsdoeken bestellen?

Katoenen poetsdoeken worden zeer veel gebruikt omdat ze geschikt zijn voor veel verschillende reinigingsklussen. Ze zijn namelijk zacht en soepel en nemen vloeistoffen, zoals olie en water, goed op. Katoenen poetsdoeken worden gemaakt van verschillende stoffen, bijvoorbeeld oude overhemden, dekbedhoezen, broeken en T-shirts. Zo zijn de CaluClean poetsdoeken van bont katoen zeer geschikt voor de zwaardere schoonmaakwerkzaamheden, bijvoorbeeld het reinigen van oppervlakken, materialen en machines.

Textiele poetsdoeken van tricot zijn heel erg zacht en oplosmiddelbestendig. Tricot is gebreid katoen dat rekbaar is. Tricot poetsdoeken worden vaak gemaakt van oude sportkleding, shirts en truien. Badstoffen poetsdoeken, zoals de CaluClean bonte badstof poetsdoeken , zijn extreem zacht en daardoor zeer veilig voor bijvoorbeeld gebruik op autolak.

Wilt u zeker weten dat er geen kleur wordt afgegeven? Kies dan voor witte poetsdoeken, zeker in combinatie met gebruik van oplosmiddelen. Bijvoorbeeld de CaluClean poetsdoeken van wit tricot of wit katoen . Een ander voordeel van witte poetsdoeken is dat u eenvoudig ziet of er nog vuil achtergebleven is.

Textiele poetsdoeken kopen bij Carel Lurvink

Heeft u textiele poetsdoeken nodig voor uw schoonmaak- of poetswerkzaamheden? Kijk dan eens in onze webshop. We bieden poetsdoeken aan gemaakt van verschillende soorten materialen. Bij ons vindt u daarom altijd een poetsdoek die geschikt is voor de klus die u uit moet voeren. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste textiele poetsdoek? Neem dan gerust contact met ons op.