Filters

Opgietmiddel

18 producten

Opgietmiddel

Een opgietmiddel vormt een essentieel onderdeel van elk saunabezoek. Belangrijk zijn echter de kwaliteit en veiligheid van deze sauna-opgietmiddelen. Daarom heeft Carel Lurvink de hoogwaardige opgietmiddelen van La Belle Vie in zijn assortiment opgenomen. Deze zijn veilig in het gebruik en kunnen zowel in particuliere als professionele sauna’s gebruikt worden.

Hieronder beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen over opgietmiddelen.

Wat is opgietmiddel?

Een opgietmiddel is een geconcentreerd product dat wordt gebruikt in de saunacabine door het in verdunde vorm over de hete stenen van de kachel te gieten. Daarnaast kan het ook toegepast worden in aromaverdampers. Een opgietmiddel wordt ook wel opgietconcentraat genoemd, omdat het een geconcentreerd product betreft. Het bestaat uit olie en een drager, meestal op alcohol- of waterbasis. De geur van opgietmiddelen is meestal afkomstig van een etherische olie, maar soms worden ook parfumoliën gebruikt. Een opgietmiddel heeft een tweeledig effect. Enerzijds zorgt het door de verdamping voor een hogere luchtvochtigheid in de sauna. Dit stimuleert de zweetklieren en draagt bij aan de fysieke effecten van een saunagang. Anderzijds verhoogt de geur de weldadige beleving van het saunabezoek.

Hoe gebruik je opgietmiddel?

Een opgietmiddel of opgietconcentraat dient in de meeste gevallen eerst verdund te worden met water. Het is belangrijk hiervoor goed de gebruiksinstructie te raadplegen. Sterk geconcentreerde opgietmiddelen zoals die van La Belle Vie mogen niet in pure vorm op de kachel gebruikt worden.

Met een lepel kan men vervolgens een gewenste hoeveelheid water uit een emmer over de hete stenen op de saunakachel gieten. Hierdoor ontstaat er een stoomwolk die de luchtvochtigheid van de ruimte verhoogt en een heerlijke geur verspreidt. Let op: de stoom is zeer heet!

Het beste kan men beginnen met het opgieten van een kleine hoeveelheid water en eerst ervaren hoe dit aanvoelt. Afbouwen van de luchtvochtigheid is immers een stuk lastiger dan het opbouwen ervan.

Welke geuren zijn er?

Typische sauna-geuren zijn eucalyptus, dennen, mint en lavendel. De eerst drie staan bekend om hun verkwikkende eigenschappen. Daarbij is eucalyptus bijzonder prettig bij verstopping door verkoudheid. Lavendel heeft op haar beurt juist zeer kalmerende eigenschappen. La Belle Vie biedt echter een ruime keuze aan geuren: van fruitige en aardse geuren tot bloemige en kruidige geuren. Zo kan men kiezen voor de geur van bamboe of Asian mist voor een natuurlijke geurbeleving. Geuren als anijs en appel/kaneel creëren juist een warmere, meer huiselijke beleving. En voor een ontspannende saunagang zijn geuren als roos en passiebloem zeer geschikt.

Opgietmiddel tips

Het is ook mogelijk om tijdens een saunagang diverse geuren te gebruiken. Begin bijvoorbeeld met de ontspannende lavendelgeur en eindig met de verkwikkende geur van mint. Voor een meer intense geurbeleving zijn sauna-opgietmiddelen die parfumoliën bevatten uitermate geschikt. Gaat de voorkeur uit naar een meer subtiele en natuurlijke geur, dan kan men beter voor opgietmiddelen met etherische oliën kiezen. Speciaal voor professionele gebruikers zijn er, naast de 1-literflessen, ook 5-literflessen verkrijgbaar.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren