Filter

Merk
Materiaal

MVO keur


Aantal lagen


Categorie

Facial Tissues

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Facial Tissues

Facial tissues zijn zachte, absorberende papieren zakdoekjes die geschikt zijn voor gebruik in het gezicht. Vooral voor het snuiten van de neus worden ze veel gebruikt. Echter kunnen ze ook gebruikt worden als doekje of servet. Meestal worden ze na eenmalig gebruikt weggegooid zodat de ziekteverwekkers uit de neus niet verspreid worden. Hierdoor zijn ze hygiënischer zijn dan stoffen zakdoeken. In 1924 werden facial tissues voor het eerst geïntroduceerd door het toongevende merk Kimberly-Clark. Kimberly-Clark noemde de tissues Kleenex. Kleenex werd aan het begin vooral gebruikt voor het verwijderen van make-up met een vettige creme. Na een tijdje werden Kleenex ook gebruikt voor het snuiten van de neus, als servet of als toiletpapier. Het is in ieder geval altijd handig facial tissues bij de hand te hebben; u weet immers nooit wanneer u last krijgt van een allergische reactie, het zweet uit het gezicht moet vegen of er een onverwacht traantje valt. Tevens, kunt u in het assortiment van Carel Lurvink terecht voor facial tissues van Tork of Satino. In het assortiment vindt u facial tissues met MVO-keurmerken, Eco-Flower en FSC.

Papierpulp

Facial tissues kunnen gemaakt zijn van nieuw of gerecycled papierpulp of een combinatie van chemische pulp met toegevoegde gerecyclede vezels. Het papierpulp wordt verwerkt tot tissue papier met een erg lage dichtheid dat bestaat uit 2 of 3 lagen. Het oppervlak wordt door licht kalanderen gladder gemaakt zodat ze zacht aanvoelen. Men wil immers niet meteen een rode pijnlijke neus krijgen als men regelmatig de neus moet snuiten als men verkouden is. Bij sommige facial tissues is het tissuepapier ook nog behandeld met weekmakers, lotions of parfum.

Verpakking van facial tissues

Facial tissues kunnen in een doosdispensers of als zakformaat verpakt worden. Een doosdispenser is een platte doos met een ovale opening. De tissues zijn op een speciale manier gevouwen zodat u ze gemakkelijk uit de opening kunt trekken en er vervolgens meteen een nieuwe tissue tevoorschijn komt die door de volgende gebruiker ook weer gemakkelijk uit de doosdispenser getrokken kan worden. Bovendien zijn er ook dozen met een luxe uitstraling waardoor ze niet alleen handig zijn in de woonkamer maar ook voor bijvoorbeeld kantoren, hotels of sportzalen waar hoge kwaliteit belangrijk is. Facial tissues als zakformaat zijn meestal verpakt in verpakkingen met 10-14 tissues die u eenvoudig in uw tas kunt stoppen zodat u altijd facial tissues bij de hand heeft. 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur