Filters

Textiele poetsdoeken

6 producten

Voordelen textiele poetsdoeken

Vaak voldoen papieren poetsdoeken niet bij het reinigen van sterkt vervuilde plekken. Textiele poetsdoeken kunnen in zulke gevallen een uitkomst bieden. Maar ook voor lichte reinigingsklussen zijn textiele poetsdoeken ideaal. Verschillende doeken zijn geschikt voor verschillende klussen. Of het nou gaat om het reinigen van de handen of het reinigen machines op een technische werkplaats, U vindt een geschikte poetslap bij Carel Lurvink. Een ander voordeel van textiele poetsdoeken is dat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden.
 
Bij Carel Lurvink vindt u diverse soorten textiele poetsdoeken in 27 kg, 10 kg, 8 kg of 5 kg dozen. 
Er bestaan verschillende textiele poetsdoeken die gemaakt zijn van verschillende textielsoorten. Carel Lurvink biedt textiele poetsdoeken gemaakt van katoen of Tricot.

Katoenen poetsdoeken

Katoenen poetsdoeken worden veruit het meest gebruikt doordat ze voor heel veel verschillende klussen geschikt zijn. Maakt niet uit of het gaat om het reinigen van zware tot lichte verontreinigingen. Katoen heeft ook een redelijk absorberend vermogen. Katoenen poetsdoeken worden gemaakt van oude textiele stoffen die niet meer gebruikt worden zoals overhemden, dekbedhoezen, broeken, T-shirt, etc.

Tricot poetsdoeken

Tricot poetsdoeken zijn dikker en zachter dan katoenen poetsdoeken en hebben een hoger absorberend vermogen. Doordat ze zachter zijn zijn ze ook geschikt voor het poetsen van bijvoorbeeld glazen of servies. Tricot is gebreid katoen dat erg rekbaar is. Tricot poetsdoeken worden gemaakt van oude sportkleding, shirts en truien.

Non woven poetsdoeken

Naast textiele poetsdoeken bieden we ook non woven doeken aan. Deze doeken zijn ideaal voor het reinigen van gevoelige oppervlakken zoals glas en andere gladde materialen. Non woven doeken zijn gemaakt van synthetische vezels die pluisvrij zijn en geen krassen achterlaten.

Witte en bonte poetsdoeken

De sectoren waar witte poetslappen het meest gebruikt worden zijn: de scheepvaart, de autosector, garages, drukkers en schildersbedrijven. Witte poetsdoeken zijn namelijk relatief zwaar en hebben een groot absorptievermogen waardoor ze geschikt zijn voor grote verontreinigen. Zelfs olievlekken kunnen goed verwijderd worden met een witte poetsdoek. Ze hebben een grotere absorptievermogen dan gekleurde doeken. Ook ziet men met een witte doek goed wat er aan vuil verwijderd wordt. Daarnaast moeten witte poetsdoeken gebruikt worden als u een poetsdoek in combinatie met een oplosmiddel wilt gebruiken. Gekleurde poetslappen kunnen door het oplosmiddel namelijk een kleur afgeven. Bonte poetsdoeken bevatten meer synthetische stoffen en hebben daardoor een iets minder goed absorptievermogen. Echter is de trekvastheid beter en is vuil minder snel zichtbaar.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren