CaluPrevent BLS 129BW stofmasker FFP2 met ventiel EN149:2001 en A1: 2009

Art: 8006184
  • Al 130 jaar tevreden klanten
  • Kwaliteit, snel en veilig geleverd
  • Online bestelgemak

Downloads

Document Taal
Product sheet ENU
Vragen over dit product?
Neem contact op met onze Customer Solution Specialist Koen Wijbenga

Pluspunten

  • Hoge filterefficiëntie
  • Neusclip
  • Veilig in gebruik

Symbolen

FFP2 FFP2

Omschrijving

CaluPrevent BLS Classic serie is een serie met disposable stoffilters die een ruime keuze biedt aan beschermingsfactoren. Het CaluPrevent BLS Classic stofmasker heeft een verstelbare neusklem tussen de lagen van het filtermateriaal en de zachte binnen voering. Deze neusklem zorgt voor een goede gelaatsafdichting en is verstelbaar voor alle gezichtsmaten. Doordat de neusclip tussen 2 binnenlagen zit is er geen direct contact met het gezicht.

CaluPrevent BLS 129BW

De CaluPrevent BLS 129BW heeft veiligheidsklasse FFP2 R D. Hieronder verder uitgelegd waartegen het filter bescherming biedt:

Indeling FFP2: Beschermt tegen vaste en vloeibare gezondheidsschadelijke soorten stof, rook en aerosolen. Totale lekkage mag maximaal 11% bedragen.

Codering R: Reusable, het filter kan worden hergebruikt de dag erna.

Codering D: Maskers met de vermelding D hebben de dolomiettest ondergaan en kunnen meer dan één shift binnen dezelfde dag worden gebruikt.

Positieve punten

+ Neusclip
+ Veilig in gebruik
+ Hoge filterefficiëntie

Wat is een stofmasker?

Een stofmasker beschermt de drager ervan tegen het inademen van stof in de luchtwegen. Een stofmasker beschermt enkel tegen stof en biedt geen bescherming tegen dampen van organische oplosmiddelen.

Wanneer is een stofmasker verplicht?

Een werkgever is verplicht de blootstelling aan gevaarlijke stoffen te voorkomen of beperken. De werkgever kan kiezen om stofmaskers te verplichten en beschikbaar te stellen aan de werknemers.

Wanneer welk stofmasker nodig?

Binnen de disposable stofmaskers zijn er 3 soorten stofmaskers beschikbaar. Deze 3 soorten zijn aangeduid met een FFP-codering en hebben elk een ander beschermingsniveau. Hierbij heeft FFP3 het fijnste filter, wat inhoudt dat er het meest gefilterd wordt en dus ook de kleinere stofdeeltjes tegenhoudt.
FFP1 stofmasker: beschermt tegen een lage hoeveelheid stof en is geschikt voor handmatige werkzaamheden zoals schuren.
FFP2 stofmasker: Het FFP2 stofmasker beschermt tegen meer stofdeeltjes dan het FFP1 masker. Gebruik dit masker bij pleisterwerk, schuren of wanneer er gewerkt wordt met isolatiemateriaal.
FFP3 stofmasker: Het FFP3 heeft het hoogste beschermingsniveau. Gebruik dit masker wanneer er hoge concentraties schadelijke stof kan vrijkomen. Denk hierbij aan het uitvoeren van sloopwerkzaamheden waar asbest kan vrijkomen.

Technische gegevens

Materiaal elastiek: thermoplastisch elastomeer
Materiaal neusclip: polypropyleen
Materiaal ventiel: polypropyleen, rubber
Materiaal pakking: geschuimd polymeer
Materiaal filtering: polypropyleen
Materiaal geactiveerde koolstof laag: polyester

Bewaaradvies

Houdbaarheid: 5 jaar
Temperatuur: +5 graden / 40 graden
Relatieve vochtigheid: 60% max

CaluPrevent BLS

Dit premium A+ product beschikt over een volledig assortiment stofmaskers. Heeft u vragen over het gebruik of toepassing van dit product? Stuur een mail naar [email protected] of bel één van onze medewerkers: 053 - 434 43 43.

Technische gegevens

Merk CaluPrevent BLS

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren