EN 175: Oog- en gelaatsbescherming bij laswerkzaamheden

De EN 175 is de algemene Europese normering voor persoonlijke beschermingsmiddelen die worden gebruikt voor oog- en gelaatsbescherming bij laswerkzaamheden en soortgelijke processen, zoals snijwerkzaamheden. Oog- en gelaatsbescherming met een EN 175 certificering moeten een minimale grootte van het gezichtsveld hebben om laswerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Daarnaast omvat de certificering dat alle gebruikte materialen ondoorzichtig moeten zijn in de interne delen om lichtweerkaatsing te voorkomen tijdens het lassen. Specifiek beschermen EN 175 gecertificeerde PBM tegen spatten van gesmolten metaal en andere vaste hete stoffen.

Dit is een optionele test die wordt aangeduid met een ‘9’ markering op het product. Een compleet overzicht van optionele bescherming vindt u in de algemene EN 166 normering. Ook geeft de EN 175 normering iets aan over de mechanische weerstand van lasbrillen en lasmaskers. Een ‘F’ markering duidt een lage weerstand van 45 m/s aan en een ‘B’ markering duidt een middelmatige weerstand van 120 m/s aan.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren