Net Breathing System

Net Breathing System is een technologie die gebruikt wordt door Diadora Utility en is opgesteld door Geox. Het systeem zorgt voor een natuurlijke thermische regulatie van de voeten en in het geval van werkkleding betreft het een warmteregulering van het lichaam. Deze regulatie zorgt bij werkschoenen voor dat het ideale microklimaat in de schoenen eenvoudiger aanwezig kan zijn, wat weer resulteert in droge en gezondere voeten. De regulering met betrekking tot warmte wordt tot in de heetste klimaten en tijdens de meest intensieve werktaken gegarandeerd.

Geox heeft namelijk een volhardend onderzoek uitgevoerd, gericht op het creëren van een speciaal membraan dat gemaakt is van microporeuze materialen. Dit membraan is in staat om zweet in dampvorm op te nemen en via de geperforeerde zool (die net als het membraan aan de schoenen is toegevoegd) weer af te voeren. Zogenoemde ‘maxi-holes’ laten de voeten optimaal ademen, terwijl het membraan voorkomt dat het water de schoen binnendringt en zo zorgt voor maximale waterbestendigheid. De microporiën van het membraan zijn namelijk kleiner dan waterdruppels, maar groter dan waterdampmoleculen. Laboratoriumtests bewijzen dat dit systeem en de producten met deze normering erdoor een aanzienlijk beter ademend vermogen hebben en het systeem onderscheidt zich door bestand te zijn tegen water.

De Net Breathing System zorgt dus voor waterdichtheid én sterk ademend vermogen van de schoen. Het systeem vermindert de vochtigheid. Tevens wordt de temperatuur gereguleerd in warmere werkomstandigheden. Daarnaast bevat dit systeem verschillende flexibiliteitskenmerken, wat ervoor zorgt dat er maximale comfort bereikt wordt in iedere situatie. In producten met deze normering is een extra beschermende laag aangebracht op de zool en zogeheten maxi-vents voor meer ademend vermogen.
Met het Net Breathing System van Geox wordt dus het perfecte microklimaat gevormd in een kledingstuk of in een werkschoen, waardoor het lichaam en de voeten droog en gezond blijven en optimale (draag)comfort bereikt wordt.

De voordelen op een rij:
- Waterdichte zool met ademend microporeus membraan
- Thermogereguleerd comfort: u behoudt uw natuurlijke lichaamstemperatuur, zelfs bij warmere klimaten en intensievere activiteiten
- Een ideaal microklimaat houdt de voeten droog en gezond
- Flexibiliteit voor maximaal comfort