Olie en vetbestendige zool slip resistant

Werkschoenen met deze certificering zijn bestendig tegen vetten en oliën. Ze beschermen daarmee de drager tegen uitglijden en zorgen voor erg goede grip op verschillende oppervlakten. Oneven/schuine oppervlakten, gladde vloeren en omgevingen met veel resten of afval zijn ermee veilig werkterrein, omdat uitglijdgevaar met deze gecertificeerde schoenen vermeden wordt. Schoenen met deze normering zorgen voor een verbeterde slipweerstand, tot wel 30% beter dan een conventionele zool voor veiligheidsschoenen. Dit komt door de gevulkaniseerde lichte zool. U heeft erdoor een hoog draagcomfort en u heeft met de antislip buitenzool maximale grip in natte en vettige omstandigheden. Dit is bijvoorbeeld in de medische en foodsector erg handig, omdat hier vaak (kleine) restanten op de vloer belanden die zorgen voor slipgevaar in de werkomgeving.

De schoenen voldoen veelal aan de SRC-norm. Dit is een extra veiligheidssnorm met betrekking tot de glijdweerstand van een schoen. Deze norm is samengesteld uit SRA- en SRB-normen. De SRA verzekert u dat het antislipprofiel van de veiligheidschoenen volstaat op een keramische tegelvloer welke is bedekt met water en zeep. Dit komt vaak voor in werkomgevingen in bijvoorbeeld de schoonmaaksector en horeca, maar ook in zorg- en voedingssector die hierboven al even werden vermeld krijgt u hier mee te maken. De SRB garandeert dat het antislipprofiel van de veiligheidsschoenen volstaat op een stalen ondergrond welke is bedekt met glycerol (glycerine). Dit kan vooral vaak voorkomen in werkomgevingen in onder andere de bouw, staalindustrie en autobranche.

Deze specifieke normering over de olie- en vetbestendige zool wordt gebruikt voor producten van en is opgesteld door Diadora Utility. De certificering benadrukt de resistentie tegen oliën en vetten, en daarmee tegen slipgevaar.