Renewable Resources van SURE

Deze normering is opgesteld door SURE, om aan te tonen dat het desbetreffende product gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Dit zorgt ervoor dat het product een stuk duurzamer is dan andere producten. Naast dat het uitputten van grondstoffen en het produceren van afval namelijk onwenselijk is, komt er in het proces vaak ook veel schade aan natuur en milieu bij kijken.

Een hernieuwbare grondstof is van biologische oorsprong, wordt beheerd en/of geteeld en groeit na winning binnen een mensenleven terug zonder het betreffende ecosysteem uit te putten. Hernieuwbare hulpbronnen vormen dus een energiebron die niet kan worden uitgeput en die een continue bron van schone energie kan leveren. Zodoende gaat deze normering over onuitputtelijke grondstoffen, waarvan de voorraad in een korte periode hersteld kan worden. Producten die hiermee gecertificeerd zijn, bevatten ingrediënten die afkomstig zijn van bijproducten van de agrovoedingsindustrie. Dit kan voortgekomen zijn uit maïs, stro, suikerbieten en kokos.

Bij deze producten van SURE gaat het om plantaardige en 100% biologisch afbreekbare reinigingsproducten. Hiermee gecertificeerde reinigingsproducten leveren de professionele en strakke schoonmaakresultaten op die u nodig heeft, terwijl ze ook vriendelijk zijn voor het milieu en veilig voor de mens. De producten bevatten milieuvriendelijke bestanddelen uit hernieuwbare bronnen, waarmee ze voldoen aan alle dagelijkse vereisten voor faciliteiten, keukens of persoonlijke verzorging en circulair geproduceerd zijn.